Čanak: Bez vojvođanskih paora nema Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 02. 04. 2015. | Komentara: 0

Čanak: Bez vojvođanskih paora nema Vojvodine

KIKINDA – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je u Kikindi da bez vojvođanskih paora nema ni Vojvodine i poručio da će uložiti svaki "atom" snage da poljoprivrednicima u Vojvodini bude bolje.

LSV

Čanak je na osnivačkom skupu Lige paora Vojvodine istakao da se "kola uvek slome" na paorima i na vojvođanskom selu i upozorio da u Vojvodini ne postoji nijedno selo u kojem nije postavljena tabla "kuća na prodaju".

– U vojvođanskom selu živi samo onaj ko se tu zatekao. Mladi odlaze iz sela ne zato što ga ne vole, već zato što u njemu nemaju od čega da žive – rekao je Čanak upozorivši da su poljoprivredne penzije u Vojvodini manje od socijalne pomoći.

– Manja je penzija onome ko je ceo život radio motikom, nego onome ko nikada ništa nije radio. Odnos države prema paorima najbolje se video kada su sa traktorima išli za Beograd da traže pravdu za sebe i kada je policija zatvorila autoput, a mediji izveštavali da poljoprivrednici blokiraju puteve – rekao je Čanak. Prema njegovim rečima, država na probleme poljoprivrednika reaguje tek kada dođe do protesta ili kada se paori zapute ka Beogradu. On je istakao da paorima ne trebaju interventna nego sistemska rešenja i da država napokon mora da ima jasnu strategiju u poljoprivredi. Čanak je naglasio da je osnivanje Lige paora Vojvodine veoma značajno jer će LSV preko ove interesne organizacije u stranci imati precizna uputstva o potezima koje treba učiniti da bi se pomoglo poljoprivrednicima i rešili njihovi problemi.

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš ukazao je da poljoprivrednici rade i plaćaju poreze, a godinama im se ništa ne vraća, te da će LSV štititi interese ljudi na selu. Na osnivačkom skupu Lige paora Vojvodine govorili su i potpredsednici LSV, Branislav Bogaroški i Ðorđe Stojšić. Bogaroški, koji je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu je naglasilo da je zemlja najveći resurs Vojvodine.
– Ukoliko se zemlja rasproda ili da tajkunima u zakup od 15 ili 20 godina, odmah će biti ugašeno bar 200 sela u Vojvodini – upozorio je Bogaroški. Stojšić, koji je i republički poslanik i član Odbora za poljoprivredu narodne Skupštine Srbije, govorio je o neravnopravnom položaju poljoprivrednika kojima je, kako je istakao, zabranjeno da u ishrani stoke koriste genetski modifikovanu hranu, dok sa druge strane, po njegovim rečima, država uvozi meso iz zemalja u kojima se upravo takva hrana koristi za ishranu stoke.

– Kako domaći poljoprivrednik da bude konkurentan u takvoj situaciji, kada je njegov proizvod u startu duplo skuplji – zapitao se Stojšić i istakao da "država krši sopstvene zakone kada dozvoljava takav uvoz". Liga paora Vojvodine je interesna organizacija koju čine članovi LSV koji žive od poljoprivrede, a koja je, kako je rečeno na osnivačkom skupu, formirana sa ciljem efikasnije borbe za ostvarivanje prava paora u Vojvodini.

(BILSV, 02. 04. 2015)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook