Čanak: Centralizam je drugo ime za krađu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 20. 09. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Centralizam je drugo ime za krađu

POREČ - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas u Poreču da je centralizam zapravo "drugo ime za krađu" i dodao da će se zalagati da evropske integracije Srbije budu ujedno i put Vojvodine kao regije u Evropu.

LSV

Čanak je na konferenciji "Regionalizam kao pretpostavka privrednog razvoja" rekao da će LSV dati sve od sebe da Vojvodina kao politički entitet uzme aktivnu ulogu u evropskim integracijama Srbije. On je ocenio da autonomija neke regije ne postoji bez zakonodavne, izvršne i sudske vlasti i dodao da bez toga regionalne vlasti ne mogu uraditi ništa za bolji život građana.

- Onemogućavanje ljudi da se organizuju na nižim nivoima vlasti od državnog je kršenje njihovih ljudskih prava, jer im se onemogućava da organizovano štite sopstvene interese - kazao je Čanak. Prema njegovim rečima, od ustavnog puča, kojim je Miloševićev režim 1988. godine ukinuo autonomiju Vojvodine, pa do danas Vojvodina je od jednog od najrazvijenijih delova bivše Jugoslavije svedena na nedovoljno razvijeni region Republike Srbije.

- To što tražimo za sebe, nudimo svima. Zbog toga smatram da i Istra treba da ima autonomiju u Hrvatskoj, koja će biti zapisana u Ustavu, sa svim svojim pravima - poručio je predsednik LSV.

Konferenciju u Poreču organizovao je Istarski demokratski sabor, najjača regionalna politička partija u Istri, pod pokroviteljstvom europske liberalne stranke ALDE, liberalne mreže LIBSEEN-a i Fondacije Fridrih Nauman (Friedrić Naumann). Na konferenciji učestvuju lideri liberalnih političkih stranaka jugoistočne Evrope, lideri regionalnih stranaka iz regije, predstavnici međunarodnih političkih organizacija, članovi Hrvatskog sabora, odbornici Skupštine Istarske županije. Na konferenciji je, između ostalih, govorila i prva potpredsednica hrvatske vlade i ministarska spoljnih poslova Vesna Pusić.

(BILSV, 20.09.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook