Čanak: Da Srbija ima jaču kičmu, uskratila bi gostoprimstvo Konuzinu

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Da Srbija ima jaču kičmu, uskratila bi gostoprimstvo Konuzinu

NOVI SAD - Da Srbija ima jaču diplomatsku kičmu, ruskom ambasadoru bi moralo biti uskraćeno gostoprimstvo, jer je to taj rang diplomatskog skandala - izjavio je u intervjuu za NIN predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, čiji jedan deo prenosi Blic.

Nenad Čanak

Kako se u tekstu navodi, ruski ambasador je neprimereno vikao i skup koji je otvorio predsednik Tadić uvredio pitanjem: "Ima li ovde Srba?" i konstatacijom da se samo "Rusija bori za srpske interese na Kosovu". Čanak ocenjuje da Rusija pokušava da igra međunarodnu ulogu tako što će skupljati raskrajke pravoslavno totalitarnog otpada gde god na to naiđe i od toga praviti neke marionete. Na pitanje kada je Rusija odbranila neki od interesa Srbije, Čanak je odgovorio:

- Pamtimo obećanja Rusije iz 1999. o raketama usmerenim ka Americi i članicama NATO i - ništa? Sećate li se tajnog oružja „elipton"? Žirinovski je trebalo da ga donese Karadžiću kako bi ubijali neprijatelje po Bosni i gde god se koji srpski neprijatelj pojavi. Uradio sam istraživanje u potrazi za „eliptonom", najzad sam ga pronašao. „Elipton" je u Moskvi najjeftinija votka. Košta nekoliko puta manje od prve sledeće i ima veliki procenat metil-alkohola, tako da stepen ludila i halucinacija koje izaziva verovatno može da vodi ka tome da se nekom učini da je pobedio ili šta takvo. Priče o kozacima, Tarasu Buljbi... ne bih više da slušam te gluposti - kaže Nenad Čanak.

(BILSV, 21.09.2011.)Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 09. 2023. | Komentara: 0

Gradska kuća nebezbedna zona!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike zrenjaninske vlasti da pod hitno saniraju vrh kupole na gradskoj kući.
Odbori LSV | Petak, 22. 09. 2023. | Komentara: 0

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina pokrenula teme važne za Zrenjanin

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani danas su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Kao i do sada, lokalna vlast je ostala gluva na ove teme kao što je već 11 godina gluva na probleme običnih ljudi.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook