Čanak: Ispitati i privatizaciju NIS-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Ispitati i privatizaciju NIS-a

BEOGRAD – Neće biti izbora u dogledno vreme zato što oni sada ne odgovaraju nikome - istakao je lider LSV Nenad Čanak, gostujući u jutarnjem programu TV Pink.

Nenad Čanak

On je ukazao da Liga stalno zastupa istu platformu, prema kojoj je raspoloženje birača nekada veće, a nekada manje, pa da je zbog toga LSV-u svejedno hoće li izbora biti ili ne.

Hapšenja da dobiju epilog

Lider LSV je ocenio da Demokratskoj stranci ne odgovaraju izbori jer je novi predsednik Dragan Đilas tek preuzeo partiju, ali da jednako ne odgovaraju ni Srpskoj naprednoj stranci, bez obzira na popularnost Aleksandra Vučića.  
– Može Vučić da bude koliko hoće popularan, on je čovek visoke inteligencije i vrlo dobro zna da bi, ovog trenutka izašavši na izbore, imao kontra sebe ogromnu količinu tajkunskog kapitala. Što znači da tu najedanput preko noći može da se desi svašta – rekao je on. Dodao je da Vučić prvo mora da završi jednu etapu, jer iako su svi oduševljeni njime što je nekoga uhapsio, neko treba da bude i osuđen, pa da se iz toga izvuku nekakvi pravni zaključci.
– Sve ovo liči na Miloševićevo vreme i „Uhapsite Vlasija“. A dok hapse Vlasija, pljačkaju Vojvodinu. To je bilo pre 25 godina, to vam se događa i sada – naveo je Čanak.

Šta je sa privatizacijom NIS-a

Lider LSV je rekao da je to što je Vučić uradio u vezi sa korupcijom izvanredno, te da mu je žao što vlada koju je Liga podržavala u prošlom periodu nije uradila te stvari i napravila takav rez po korupciji. Međutim, Čanak je upozorio da najsumnjiviju privatizaciju - privatizaciju Naftne industrije Srbije, niko ne sme ni da spomene, pošto je naftna industrija data Rusiji da bi se spaslo Kosovo.
– A kad bi sad neko rekao: Izvinjavam se gospodo Rusi, niste spasili Kosovo, vratite NIS, onda bi bilo taknuto-maknuto – rekao je Čanak. On je ukazao i da su nedopustive pretnje premijeru i ministru policije Ivici Dačiću, te da bi on morao da ode na jug Srbije i pokaže da se ne boji.
– Kakva je to zemlja u kojoj se neko plaši? Kakva je to zemlja u kojoj neko mora da se povlači pred siledžijama? Kakvi su to ljudi koji sebi dozvole da mogu da im prete – zapitao je Čanak dodajući da oni postoje u svakoj državi, ali da ne vode zemlju.
– Ako se bojiš, nemoj da radiš ovaj posao. Deo države kao ideje je teritorija, populacija i monopol nad silom. Ako ti ne možeš da sprovedeš odluku neku, onda nemaš državu – ukazao je lider LSV. A govoreći o pretnjama sebi, Čanak je rekao da mu prete 22 godine, ali da nije dobio policijsku zaštitu, zbog čega „dolazi u situaciju da ga u rođenom gradu maltretiraju dripci“.

Deklaracija vodi u samoizolaciju

Govoreći o najavljenoj platformi o Kosovu, Čanak je podsetio da je kao poslanik u skupštini glasao o nekoliko deklaracija o Kosovu, dodajući da će ova nova biti opasnija od ranijih zato što vodi u samoizolaciju.
– Ono ranije je bilo mlaka voda, pa ne mora da bude neke velike štete, a koristi neće biti sigurno. A ovo će biti nešto što može da odvuče celu zemlju u izolaciju – istakao je on. Čanak je rekao i da je Ustav iz 2006. godine omča oko vrata Srbiji koja je davi šest godina, jer niko ne sme da kaže da je to „koještarija koja je mrtvo slovo na papiru“ bila kad je pisana, a kamoli sad.
Đilas je pragmata
Upitan da prokomentariše odnose sa Demokratskom strankom i promene na čelu DS, Čanak je rekao i da je LSV 16 godina bila partner sa DS-om u raznim nivoima vlasti, da je sada to slučaj na pokrajinskom nivou, te da na to ne bi trebalo da utiče ni promena predsednika DS.
– Gospodina Đilasa poznajem, on je čovek pragmata i ja sam uveren da će njegovo političko delovanje biti obojeno jednim širokim koalicionim potencijalom, iz koga mi nećemo biti izostavljeni – naveo je Čanak.

(BILSV, 28. 12. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook