Čanak: LSV sa proverenim prijateljima i saborcima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 12. 02. 2014. | Komentara: 0

Čanak: LSV sa proverenim prijateljima i saborcima

BEOGRAD – Nova demokratska stranka - Zeleni, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zajedno za Srbiju,  Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu i Demokratska levica Roma potpisale su danas u Beogradu koalicioni sporazum o zajedničkom učešću na vanrednim republičkim izborima 16. marta.

LSV

Lider LSV Nenad Čanak ukazao je zatim na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru, da ga raduje što je ponovo sa proverenim prijateljima i saborcima, ali da tu radost kvari par sitnica, između ostalog i ta što u bloku nije više partnera i što su ostali politički činioci i lideri stranaka građanske orijentacije odlučili da izađu na izbore drugačije.

Principijelno okupljanje jedini način

– Mislim da je jedan ovakav tip principijelnog okupljanja oko programa put kojim se može suprotstaviti aktuelnoj vlasti u Srbiji. Suprotstaviti u smislu iskorigovati njenu politiku i učiniti je efikasnijom i boljom. Upravo zbog toga LSV izlazi u ovom skupu stranaka istaknutih pojedinaca i udruženja koji će apsolutno biti alternativa aktuelnoj vlasti na ovim izborima. A i posle njih – istakao je Čanak. On nije želeo da odgovara na pitanje da li će Liga ostati u aktuelnoj većini u Vojvodini, ukazujući da je sada aktuelno pitanje republičkih izbora.
– Kada se oni završe, a ja verujem da će situacija biti mnogo jasnija, i onda će se, verujem, postaviti i pitanje većine u Vojvodini. Ali to nije pitanje za ovaj trenutak – naveo je lider LSV. Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Dušan Petrović ukazao je da je reč o prirodnom savezu, da jedino prirodne odluke mogu da naprave promenu u životu, a da je Srbiji potrebna promena.
– Vlada da je imala jasan ekonomski plan, ne bi pala. Opozicija, odnosno njen noseći deo i preovlađujući, da je imao jasan alternativan plan ne bi imala ovoliko problema koliko ima sada. Mislim da nema ništa prirodnije nego da se u politiku uključe svi oni koji zaista imaju snagu, ideje i organizacionu snagu da predlože Srbiji jedan jasan plan razvoja – naveo je Petrović.

Nekompetentnost vlasti

Predsednik Nove demokratske stranke Boris Tadić ukazao je da su izazovi sa kojima se građani Srbije danas suočavaju veći nego u prošlosti, da je nekompetentnost postojeće vlasti jasno iskazana u procesu privlačenja investicija, rešavanja problema siromaštva i nezaposlenosti.
– Da je ova vlada ostala na okupu do kraja mandata, povećala bi dug Srbije za 23 milijarde evra. To vam je dokaz potpune nekompetentnosti ovog sistema upravljanja Srbijom koji bi nas doveo, stvarno, ne do same ivice bankrotstva nego potpuno s one strane ekonomskog opstanka i ekonomske stabilnosti – upozorio je Tadić. On je rekao da se koalicija obraća svim građanima Srbije, a posebno onima koji ne znaju za koga bi glasali i da očekuje izuzetan uspeh. On je istakao i da će se koalicija boriti za jasan politički program pre svega usmeren na rešavanje ekonomskih problema građana.

(BILSV, 12. 02. 2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook