Čanak: Pajtić nema legitimitet, ali legalitet ima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 05. 09. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Pajtić nema legitimitet, ali legalitet ima

NOVI SAD – Nakon što je pre dva dana emitovala kratku izjavu predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka o legitimitetu vlasti vojvođanskog premijera Bojana Pajtića, kao i jučerašnje reakcije zamenika predsednika LSV Bojana Kostreša da je ta izjava lider isečena, Radio-televizija Vojvodine je danas emitovala i ostatak izjave lidera LSV date novinarima u Skupštini Srbije, odnosno odgovor na potpitanje novinara da pojasni svoju izjavu da Pajtić nema legitimitet.

LSV
 
- Ja govorim o legitimitetu i legalitetu. Legitimitet nema. To je potpuno jasno. Legalitet ima jer se izbori ne održavaju svakih petnaest minuta nego se održavaju kad se za to steknu uslovi. Još uvek ne postoje uslovi za održavanje prevremenih izbora u Pokrajini Vojvodini i još uvek su poslanici koji tamo sede zakonski izabrani poslanici u jednom trenutku, kada su ljudi glasali kako su glasali po izbornom sistemu kakav je bio – istakao je Nenad Čanak.
 
On je naglasio da je taj izborni sistem promenjen, te je sada mnogo pravedniji, jer je proporcionalan kao i na svim nivoima u Republici Srbiji.
 
- Dakle, na sledećim izborima će se tačno znati koliko koga ko podržava, ali s druge strane to ne znači da ja sad mogu da kažem: „Ne, Bojan Pajtić ima dovoljno poslanika i može da radi šta hoće iako ga ne podržava ni 6 posto građana Vojvodine što su pokazali izbori za republičku skupštinu“. Nešto mora da se promeni – zaključio je predsednik LSV.
 
(BILSV, 05.09.2014)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook