Čanak: Poljoprivrednici ne smeju biti građani drugog reda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 19. 02. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Poljoprivrednici ne smeju biti građani drugog reda

KIKINDA -  Predsednik i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i Bojan Kostreš podržali su danas peticiju više od hiljadu poljoprivrednika iz Kikinde i okolnih mesta koji zahtevaju izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju, kojom paori više ne bi morali da registruju priključne mašine poput sejačica i razbacivača stajskog đubriva.

LSV

Prilikom posete domaćinstvu poljoprivrednog proizvođača Stojana Padejčeva Čanak i Kostreš su poručili da vojvođanski poljoprivrednici ne smeju biti građani drugog reda i pozvali sve stranke u Srbiji da podrže ovu inicijativu.

– Nedopustivo je kažnjavati ionako siromašne vojvođanske paore. I ovo nije prvi put da neko u Beogradu od vojvođanskih paora pravi građane drugog reda – ukazao je Čanak. Uz opasku da po starom običaju u Vojvodinu ovih dana, pred izbore, uvek dolaze stranke kojima su puna usta Vojvodine i njenih poljoprivrednika, Čanak je pozvao političare da svoju brigu dokažu tako što će podržati inicijativu za izmenu Zakona o saobraćaju kako bi paori prestali da plaćaju kazne zbog toga što nisu registrovali priključne mašine.

– Kikinda je specifična po problemu sa priključnim mašinama, što je samo po sebi alarmantno i pokazuje nebrigu prema poljoprivrednicima. To je nedopustivo jer se prema njima niko ne sme ophoditi kao prema građanima drugog reda – rekao je Čanak. On se zapitao da li paori treba da se maskiraju u navijače da bi ih pustili u Beograd da se požale, jer navijači mogu i da ruše Beograd, a poarima se ne da ni da uđu u grad.

– LSV 25 godina govori da se u Vojvodini treba govoriti o problemima Vojvođana i da se oni ovde mogu i rešavati, a ovo klasičan primer toga – kazao je Čanak. Stojan Padejčev je upozorio da, ukoliko policija nastavi da na ovaj način striktno primenjuje zakon, poljoprivrednici uskoro neće moći da se bave osnovnom delatnošću, zbog čega je potrebna hitna promena zakona.

– Kada odvezemo presu na tehnički pregled kažu nam da zakon to ne predviđa, a kada nas policija kazni kažu nam da menjamo zakon. Pitam se da li ja umesto bale sena mogu kravama da dam zakon da ih nahranim – rekao je Padejčev.

Zbog različitog tumačenja zakona, policija je kažnjavala paore u okolini Kikinde  dok to u nekim drugim gradovima nije prekršaj. Kikindski paori su se zato 4.februara okupili i ispred zgrade Opštinskog suda, dok je trajalo suđenje njihovom sugrađaninu pošto nije registrovao stočarsku prikolicu.

 

(BILSV, 19. 02. 2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook