Čanak: Putinovo Z je fašistička svastika za 21. vek

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 06. 03. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Putinovo Z je fašistička svastika za 21. vek

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je slovo „Z“, kojim ruska vojska obeležava svoja vojna vozila, „fašistička svastika za 21. vek“.

LSV

- Z je fašistička svastika za 21. vek. Ostaće zapamćena kao simbol zla i razaranja, a Putin kao zločinac koji je uspeo da blistavu antifašističku istoriju Rusije i desetine miliona žrtava koje je SSSR podneo u borbi protiv fašizma gurne u krvavo blato od koga se generacijama neće izvući - rekao je Čanak za Autonomiju.

Dodao je da Srbija mora hitno da preduzme akcije na „demontiranju Putinove agenturne mreže“ u Srbiji, jer ako ne može da se suprostavi stranim agenturama i navijačkim grupama, „to znači da država više ne postoji, a na to nijedan patriota ne može pristati“.

- Srbija to mora da učini, ukoliko ne želi da bude uvučena u rat koji Putin namerava da započne preko Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini radi odvlačenja pažnje od Ukrajine - kazao je Čanak.

Dodao je da Zapad mora biti svestan da „povlačenje za nos“ Srbije i BiH u vezi prijema ovih država u EU sada može da skupo košta istu tu Evropsku uniju kada se takozvani ruski humanitarni centar u Nišu „pretvori u poligon za lansirne rampe Putinovih projektila okrenutih ka evropskim gradovima“.

- Zato je odbrana Ukrajine, odbrana mira u Evropi. A neučestvovanje u toj odbrani je saučesništvo sa nuklearnim terorizmom oličenim u Vladimiru Putinu koji svoju KGB karijeru očigledno želi da završi uhapsivši čitav evropski kontinent - ocenio je Čanak.

(SzILSV, 06.03.2022)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook