Da li je SPS imun na kontrolu i nadzor?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 12. 2013. | Komentara: 0

Da li je SPS imun na kontrolu i nadzor?

KIKINDA – Portparolka Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda Dragana Dukić, ukazala je juče na tehničku grešku u skupštinskom materijalu sa poslednjeg zasedanja lokalnog parlamenta, upitavši istovremeno ko zapravo kontroliše SPS, koja je jedina neprekidno u Kikindskoj vlasti poslednjih devet godina.

LSV

Kako je pojasnila, u obrazloženju odluke o imenovanju predsednika UO Javne agencije za lokalno ekonomski razvoj navedeno je da OO SPS predlaže novog predsednika UO ove agencije.
– Naravno, radi se o nesmotrenoj grešci gde se verovatno kopirao sadržaj dopisa koji je stigao iz ovog odbora, a koji se tiče personalnog rešenja. Verujemo da se po prvi put na službenom skupštinskom dokumentu tako direktno i nedvosmisleno navelo ko zapravo predlaže predsednika nekog upravnog odbora – rekla je Dukićeva. Dodala je da ovaj, “ogoljeni i krajnje istinoljubiv” dokument ukazuje na veći problem - Upravni odbor vodi član partije koja u najvećoj meri utiče na rad ove Agencije.
– Dakle, SPS kontroliše sam sebe, sami o sebi će pisati izveštaj o radu, a potom će za to glasati. Bilo bi vrlo interesantno čuti informacije o, recimo, broju zaposlenih u ovoj agenciji koji su članovi, opet, SPS-a koji sam sebe u istoj nadzire. Kao što će biti zanimljivo i čuti izveštaj ovog UO o tome na šta su se potrošile pare koje je Agencija redovno dobijala iz džepova građana Kikinde, te koji su konkretni rezultati tih aktivnosti – navela je Dragana Dukić. Ona je dodala da bi zanimljivo bilo čuti iz koje stranke dolaze predstavnici upravnih odbora ostalih preduzeća koje vodi SPS i da li je svuda isti slučaj? Dukićeva je upitala i ko će nadzirati jedinu stranku koja je u vlasti neprekidno devet godina?
– Ili se nakon određenog neprekinutog staža vlasti stiče neka vrsta imuniteta na nadzor i kontrolu – zapitala se Dukić. Kikindska Liga socijaldemokrata Vojvodine izrazila je iskreno žaljenje što se i u ostalim odlukama o imenovanjima onih koji će voditi upravne odbore nekih od najvažnijih preduzeća nije potkrala ista tehnička greška, pa da javnosti  u potpunosti bude jasno ko koga nadzire i da li će izveštaji o radu biti zaista objektivni.

(BILSV, 04. 12. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook