Da li je SPS imun na kontrolu i nadzor?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 12. 2013. | Komentara: 0

Da li je SPS imun na kontrolu i nadzor?

KIKINDA – Portparolka Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda Dragana Dukić, ukazala je juče na tehničku grešku u skupštinskom materijalu sa poslednjeg zasedanja lokalnog parlamenta, upitavši istovremeno ko zapravo kontroliše SPS, koja je jedina neprekidno u Kikindskoj vlasti poslednjih devet godina.

LSV

Kako je pojasnila, u obrazloženju odluke o imenovanju predsednika UO Javne agencije za lokalno ekonomski razvoj navedeno je da OO SPS predlaže novog predsednika UO ove agencije.
– Naravno, radi se o nesmotrenoj grešci gde se verovatno kopirao sadržaj dopisa koji je stigao iz ovog odbora, a koji se tiče personalnog rešenja. Verujemo da se po prvi put na službenom skupštinskom dokumentu tako direktno i nedvosmisleno navelo ko zapravo predlaže predsednika nekog upravnog odbora – rekla je Dukićeva. Dodala je da ovaj, “ogoljeni i krajnje istinoljubiv” dokument ukazuje na veći problem - Upravni odbor vodi član partije koja u najvećoj meri utiče na rad ove Agencije.
– Dakle, SPS kontroliše sam sebe, sami o sebi će pisati izveštaj o radu, a potom će za to glasati. Bilo bi vrlo interesantno čuti informacije o, recimo, broju zaposlenih u ovoj agenciji koji su članovi, opet, SPS-a koji sam sebe u istoj nadzire. Kao što će biti zanimljivo i čuti izveštaj ovog UO o tome na šta su se potrošile pare koje je Agencija redovno dobijala iz džepova građana Kikinde, te koji su konkretni rezultati tih aktivnosti – navela je Dragana Dukić. Ona je dodala da bi zanimljivo bilo čuti iz koje stranke dolaze predstavnici upravnih odbora ostalih preduzeća koje vodi SPS i da li je svuda isti slučaj? Dukićeva je upitala i ko će nadzirati jedinu stranku koja je u vlasti neprekidno devet godina?
– Ili se nakon određenog neprekinutog staža vlasti stiče neka vrsta imuniteta na nadzor i kontrolu – zapitala se Dukić. Kikindska Liga socijaldemokrata Vojvodine izrazila je iskreno žaljenje što se i u ostalim odlukama o imenovanjima onih koji će voditi upravne odbore nekih od najvažnijih preduzeća nije potkrala ista tehnička greška, pa da javnosti  u potpunosti bude jasno ko koga nadzire i da li će izveštaji o radu biti zaista objektivni.

(BILSV, 04. 12. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook