Da li se to JP SPC Vojvodina stidi zastave Vojvodine?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 11. 12. 2013. | Komentara: 0

Da li se to JP SPC Vojvodina stidi zastave Vojvodine?

NOVI SAD, 11. decembar - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad zahteva da se hitno vrati zastava AP Vojvodine ispred JP „SPC Vojvodina“.LSV

Da li se to gradska vlast, odnosno njen menadžment u JP „SPC Vojvodina“ stide zastave AP Vojvodine, pokrajine koja je u vreme pune autonomije taj SPENS i izgradila?

Koji bi mogao biti drugi razlog da je skidaju u vreme međunarodnog sportskog turnira, kada su na istom mestu ostale zastave Republike Srbije, Grada Novog Sada i JP „SPC Vojvodina“?

Pozivamo gradonačelnika da uloži svoj autoritet da se zastava vrati na mesto i da se više ne dozvoli njeno uklanjanje.

Podsećamo i da je Vojvodini pravo na obeležja, garantovano čak i ovakvim Ustavom Republike Srbije.

Ako aktuelnoj postavci menadžmenta novosadskog SPENS-a, slučajno padne na pamet da pokušaju da se opravdaju nekom besmislicom kao onom ranije korištenom u drugim gradovima - da je zastava skinuta zbog pranja, LSV Novi Sad im poručuje da onda odmah iz sredstava namenjenih reprezentaciji kupe više vojvođanskih zastava, pa da ih koriste naizmenično.

Opšte je poznato da nijedna zastava ne sme da dodiruje tlo, pa ako se, kao na fotografiji vidi da se zastava AP Vojvodine provlači kroz blato, to bi moglo da se protumači  kao odnos dela aktuelne vlasti u Novom Sadu prema Vojvodini uopšte.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook