Da li se to JP SPC Vojvodina stidi zastave Vojvodine?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 11. 12. 2013. | Komentara: 0

Da li se to JP SPC Vojvodina stidi zastave Vojvodine?

NOVI SAD, 11. decembar - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad zahteva da se hitno vrati zastava AP Vojvodine ispred JP „SPC Vojvodina“.LSV

Da li se to gradska vlast, odnosno njen menadžment u JP „SPC Vojvodina“ stide zastave AP Vojvodine, pokrajine koja je u vreme pune autonomije taj SPENS i izgradila?

Koji bi mogao biti drugi razlog da je skidaju u vreme međunarodnog sportskog turnira, kada su na istom mestu ostale zastave Republike Srbije, Grada Novog Sada i JP „SPC Vojvodina“?

Pozivamo gradonačelnika da uloži svoj autoritet da se zastava vrati na mesto i da se više ne dozvoli njeno uklanjanje.

Podsećamo i da je Vojvodini pravo na obeležja, garantovano čak i ovakvim Ustavom Republike Srbije.

Ako aktuelnoj postavci menadžmenta novosadskog SPENS-a, slučajno padne na pamet da pokušaju da se opravdaju nekom besmislicom kao onom ranije korištenom u drugim gradovima - da je zastava skinuta zbog pranja, LSV Novi Sad im poručuje da onda odmah iz sredstava namenjenih reprezentaciji kupe više vojvođanskih zastava, pa da ih koriste naizmenično.

Opšte je poznato da nijedna zastava ne sme da dodiruje tlo, pa ako se, kao na fotografiji vidi da se zastava AP Vojvodine provlači kroz blato, to bi moglo da se protumači  kao odnos dela aktuelne vlasti u Novom Sadu prema Vojvodini uopšte.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook