Dačić je ministar zbog populističkih razloga

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 14. 02. 2014. | Komentara: 0

Dačić je ministar zbog populističkih razloga

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je bila očigledna greška što je Ivica Dačić bio premijer i ministar policije. Čanak je u izjavi za Blic istakao da je stanje bezbednosti loše u gradovima širom Srbije, a u Novom Sadu neizdrživo. 

LSV

- Novi Sad je bio najbezbedniji grad, a sada svakodnevno brani titulu najnebezbednijeg pa je jasno da je on taj koji plaća najskuplju cenu. Takođe, po vestima vidim da nije puno bolje ni u drugim delovima Srbije – kazao je lider LSV.

Čanak je podsetio da jučerašnja kritika Dačića nije prva, te da je Liga u više navrata tražila njegovu reakciju.

- LSV je i februara prošle godine tražila njegovu ostavku, a ja lično sam u julu, nakon još jedne pucnjave u po bela dana,  tražio da preduzme hitne mere i garantuje bezbednost građanima Novog Sada i njihovoj deci i da u suprotnom, nećemo videti razlog zbog kojeg bi ostao na funkciji ministra policije. Očito je da ne može valjano da bude premijer i istovremeno upravlja i MUP-om, da je to posao kojim neko treba da se bavi posebno 24 sata – napomenuo je Čanak.

On je dodao i da nikada nije dobio ni racionalan odgovor na poslaničko pitanje iz pretprošlog mandata – kako je moguće da policija u sekularnoj državi ima slavu.

- Dačić, kao socijalista bi morao da na to odgovori. Kada tome dodam loše rezultate, ne mogu da se otmem utisku ni da je ministar zbog populističkih razloga – zaključio je Nenad Čanak.

(BILSV, 14.02.2014)



Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.
Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook