Dačić zamenom teza do lažnog patriotizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 16. 03. 2017. | Komentara: 0

Dačić zamenom teza do lažnog patriotizma

Novi Sad, 16. mart 2017 - Kada jedan političar, uz to i potredsednik Vlade, brani interese druge države i to na štetu svoje, kako se to zove? Danas je u Srbiji sve prisutnija teza da naš javni intreres mora biti podređen ruskom državnom interesu.

LSV

Takva politika ne može biti drugačije označena osim kao veleizdaja. Zamenjujući teze, manipulišući, Ivica Dačić bi hteo da nas ubedi da je reč o patriotizmu. Ali sve je manje onih koji su spremni da mu veruju.

Lažni patriotizam Ivice Dačića je na primeru Vojvodine ovako izgledao. Kada je Dačićeva stranka, SPS, nasilno rušeći autonomiju Vojvodine, preuzimala vlast – naša pokrajina je bila među najrazvijenijim u Jugoslaviji. Odnos Vojvodine i Slovenije u razvoju je iznosio 1 : 1,4. Na kraju vladavine zločinačke formacije na čelu da Dačićevim šefom Miloševićem, posle samo jedne decenije – odnos razvoja Vojvodine i Slovenije je iznosio 1 : 8. Od gotovo izjednačenog razvoja Vojvodine i Slovenije, za samo jednu deceniju Vojvodina je toliko osiromašila i opljačkana da je Slovenija postala čak 8 puta razvijenija od nje.

Tačno toliko puta je svaki građanin Vojvodine živeo lošije, za toliko puta su uniženi životi ljudi u našoj pokrajini. Tatarske horde u srednjem veku nisu pljačkale i uništvale tom brzinom kao vladavina SPS-a. Tako izgleda „odbrana“ Srbije od strane SPS-a i Ivice Dačića.

Neka buduća istraga i istorija će pokazati koji su sve karteli punili i pune kofere Ivici Dačiću, da bi nas udaljavao od Evrope, a to znači i od pravne države i uređenog društva.

Cilj Dačića i njegovih saveznika je zadržavati Srbiju u stanju u kome je moguće nekažnjeno pljačkati, huškati i širiti mržnju. Nikada nećemo pristati da se klečanje pred autoritarnim vladarem iz Kremlja predstavlja kao vrhunac patriotizma u Srbiji.

Našem društvu je potreban mir – mir u zemlji, mir sa susedima i stabilno evropsko okruženje čiji deo moramo što pre postati.

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook