Dan žena - podsetnik na razlike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 07. 03. 2014. | Komentara: 0

Dan žena - podsetnik na razlike

SOMBOR – Forum žena gradske organizacje Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor saopštio je danas da Forum žena LSV obeležava Međunarodni dan žena kao podsetnik na očigledne razlike koje postoje, ukazujući da zbog toga još uvek nema razloga za slavlje.

LSV

– Zalažemo za nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku diskriminacije i nasilja nad ženama. Jedino tako ubicama neće biti smanjivane kazne ili poništavane presude, a porodice žrtava pravdu neće morati da traže protestima ispred sudova. Političke institucije moraju imati sluha za žrtve nasilja i zastupati žene, kao što žene moraju biti uključene u sve procese donošenja odluka – navodi se u saopštenju.
Dodaje se da se moraju prevazići razlike u primanjima i obezbediti ravnomeran profesionalni i porodični život, kako za muškarce tako i za žene.
– Liga socijaldemokrata Vojvodine se bori za veću i glasniju ulogu žena, više prava i poštovanje potreba. Zahvaljujući Ligi socijaldemokrata Vojvodine, u Zakon o izboru narodnih poslanika je unet amandman o garantovanih 30 odsto manje zastupljenog pola. Zalagaćemo se da novi saziv parlamenta radi na tome da najmanje ovaj procenat žena bude i u izvršnim organima, kao i drugim nivoima javnog i političkog života. Poruka sugrađankama je da glasaju za one koji su slušali potrebe žena i radili sa njima, tako da sve izabrane poslanice u Narodnoj skupštini nakon 16. marta zaista budu predstavnice svih žena – zaključuju u Forumu žena GrO LSV Sombor.

(BILSV, 07. 03. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook