Do kraja septembra razjašnjenje situacije oko Pokrajinske vlade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 03. 09. 2014. | Komentara: 0

Do kraja septembra razjašnjenje situacije oko Pokrajinske vlade

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik poslaničkog kluba LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da veruje da će do kraja septembra biti sve jasno kad je reč o pokrajinskoj vlasti, te da će vojvođanska administracija moći bez problema da funkcioniše do kraja mandata.

LSV
 
LSV će se odazvati pozivu za razgovore o koncentracionoj vladi
 
On je rekao Tanjugu da će se LSV odazvati pozivu za razgovore o koncentracionoj vladi ukoliko joj on bude upućen, jer, kako je istakao, Liga želi da čuje platformu koja se nudi. Podsetio je da se LSV više puta izjašnjavala da su njeni predstavnici spremni da razgovaraju sa svima i da su spremni da pronađu zajednički minimum interesa za te razgovore, a sve u interesu građanki i građana Vojvodine.
 
- Sama činjenica da Demokratska stranka ne želi da učestvuje u koncentracionoj vladi praktično onemogućava pravljenje takve vlade, ali s druge strane razgovor nikom nije škodio i ako dobije poziv za razgovor LSV će ga prihvatiti - rekao je Bogaroški.
 
Radna grupa usaglasila politička načela
 
On navodi i da je radna grupe za redefinisanje pokrajinske vlade na tehničkom nivou usaglasila politička načela koja bi trebalo da zastupa takva vlada, kao i da se razgovaralo o njenom funcionisanju.
 
- Dogovorili smo na koji ćemo način obezbediti da se odluke donose konsenzusom i koje vrste odluka treba da se donose konsenzusom. Dakle razmatrali smo i pitanja političkog, ali i organizacionog karaktera - rekao je Bogaroški, dodajući da bi ti dogovori trebalo da onemoguće da jedan koalicioni partner na prečac donosi odluke bez konsultacije sa ostalim članovima vladajuće koalicije, što se u prošlosti dešavalo. Problem u funkcionisanju vladajuće koalicije u Vojvodini nije mali, podseća potpredsednik LSV i dodaje da zato i nije bilo realno očekivati da se on reši tek u nekoliko razgovora.
 
- Bolje je potrošiti nekoliko nedelja više na razgovore i obezbediti stabilnost do kraja mandata nego lomiti preko kolena i ostati u situaciji koja je bila do sada - zaključio je Branislav Bogaroški.
 
(BILSV, 03.09.2014)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook