Čanak i Fabrici o Izveštaju EK i ulozi Parlamenta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 23. 04. 2018. | Komentara: 0

Čanak i Fabrici o Izveštaju EK i ulozi Parlamenta

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici danas su se složili da je izuzetno važan stalni rad na jačanju kontrolne uloge i vidljivosti Parlamenta, prenele su Večernje novosti.

LSV

Oni su u razgovoru o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama posebnu pažnju posvetili ocenama o radu Parlamenta, pri čemu je Čanak konstatovao da je izveštaj realističan, te naglasio da su i Narodna skupština i Vlada Srbije posvećeni evropskim integracijama Srbije.

Čanak je naveo i da Narodna skupština ulaže napore da ima što aktivniju ulogu i da pruži doprinos što bržem i efikasnijem procesu pridruživanja.

(BILSV, 23.04.2018)



Događaji | Subota, 21. 12. 2019. | Komentara: 0

Vlast nema strategiju, nego donosi političke pamflete

Prostorni plan o čišćenju kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Vrbasa je potreban, ali je on sam nedovoljn. Potrebno je bilo doneti obuhvatniji dokument, koji bi podrazumevao prostorni plan, a koji bi obuhvatio i rešenje uzroka zagađenje kanala, a ne samo čišćenje dela kanala, kazao je pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović. 
Događaji | Petak, 20. 12. 2019. | Komentara: 0

Šućurović: Nedostaje 15 milijardi za kapitalna ulaganja

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović ponovio je da poslanici LSV neće glasati predlog budžeta APV za 2020. godinu jer on nije u skladu sa Ustavom Republike Srbije. Kako je rekao, po Ustavu budžet APV treba da iznosi sedam posto, ali to ni ove godine nije slučaj. 
Događaji | Petak, 20. 12. 2019. | Komentara: 0

Vojvođanski budžet nije razvojni i LSV ga neće podržati

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi budžet za 2020. godinu jer on nije razvojni, ne iznosi sedam procenata budžeta Srbije i nije ispoštovana Ustavna obaveza da tri sedmine vojvođanskog budžeta budu kapitalne investicije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook