Čanak na čelu Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 05. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak na čelu Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine APV

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i pokrajinski poslanik „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ Nenad Čanak izabran je za predsednika Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju u vojvođanskoj skupštini. 

LSV

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ Branislav Bogaroški član je u Odboru za administrativna i mandatna pitanja i Odboru za budžet i finansije. 

Poslanica LSV Olena Papuga članica je Odbora za nacionalnu ravnopravnost i Odbora za obrazovanje i nauku. Nataša Lalić, poslanica LSV u Skupštini APV, članica je Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine i Odbora za ravnopravnost polova.

A poslanik LSV mr Dejan Čapo je član Odbora za omladinu i sport i Odbora za organizaciju uprave i lokalnu samoupravu. Čapo je i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine.

U pokrajinskoj skupštini postoji ukupno 19 odbora, a svaki ima predsednika i 10 članova. Odbori kao stalna radna tela se formiraju radi razmatranja i pretresanja pitanja iz nadležnosti Skupštine, predlaganja akata, sagledavanja stanja u određenim oblastima, ali i obavljanja drugih poslova.

(SzILSV, 05.11.2020)



Događaji | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 2

Sedlarević: Srbija je visoko centralizovana država

BEOGRAD - Ustav Srbije je loš put koji izaziva mnogo nesreća i najekonomičniji pristup promeni takvog stanja je deaktiviranje pojedinih odredbi, rečeno je danas na okruglom stolu Yucoma povodom petogodišnjice usvajanja Ustava.
Događaji | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Med za Dečije selo

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, zajedno sa predstavnicima Društva pčelara "Jovan Živanović", predao je danas 150 kilograma meda SOS Dečijem selu. Med su obezbedili članovi Društva pčelara, koji su učestvovali na Festivalu meda, održanom od 16. do 18. septembra u Novom Sadu, a kojem je Skupština grada pokrovitelj.
Događaji | Ponedeljak, 07. 11. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba fotografija tri decenije od izgradnje Mosta slobode

NOVI SAD - Izložba fotografija, povodom obeležavanja 30 godina od izgradnje Mosta slobode, otvorena je danas u galeriji Foto kino i video saveza Vojvodine u holu Apolo centra na Trg slobode.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook