Čanak na čelu Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 05. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak na čelu Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine APV

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i pokrajinski poslanik „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ Nenad Čanak izabran je za predsednika Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju u vojvođanskoj skupštini. 

LSV

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ Branislav Bogaroški član je u Odboru za administrativna i mandatna pitanja i Odboru za budžet i finansije. 

Poslanica LSV Olena Papuga članica je Odbora za nacionalnu ravnopravnost i Odbora za obrazovanje i nauku. Nataša Lalić, poslanica LSV u Skupštini APV, članica je Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine i Odbora za ravnopravnost polova.

A poslanik LSV mr Dejan Čapo je član Odbora za omladinu i sport i Odbora za organizaciju uprave i lokalnu samoupravu. Čapo je i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine.

U pokrajinskoj skupštini postoji ukupno 19 odbora, a svaki ima predsednika i 10 članova. Odbori kao stalna radna tela se formiraju radi razmatranja i pretresanja pitanja iz nadležnosti Skupštine, predlaganja akata, sagledavanja stanja u određenim oblastima, ali i obavljanja drugih poslova.

(SzILSV, 05.11.2020)



Događaji | Petak, 21. 10. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba "Novi Sad u ratnom vihoru 1941-1944"

NOVI SAD - Izložba "Novi Sad u ratnom vihoru 1941-1944", povodom Dana oslobođenja Novog Sada, otvorena je danas u Holu Skupštine grada. Na izložbi su predstavljeni dokumenti gradskih vlasti u periodu od 1941. do 1944. godine, podeljeni u tri tematske celine: ulazak mađarske vojske u Novi Sad, antikomunistička građa i inauguracija velikih župana.
Događaji | Četvrtak, 20. 10. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin - Grad pristupačan za sve

ZRENJANIN - U organizaciji Centra za razvoj civilnog društva u Zrenjaninu, novosadskog centra "Živeti uspravno" i Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom grada Zrenjanina danas je u sali mesne zajednice sa Bagljašu održana obuka o pristupačnosti "Zrenjanin-grad pristupačan za sve", namenjene članovima Saveta i predstavnicima lokalne samouprave.
Događaji | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Marton na sednici Igmanske inicijative

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, prisustvovao je 22. sednici Igmanske inicijative, nedavno održanoj u Beogradu, na kojoj su predsednici Srbije, Hrvatske i Crne Gore, Boris Tadić, Ivo Josipović i Filip Vujanović, kao i predsednik Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook