LSV na godišnjoj skupštini EFA u Bavarskoj

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 17. 04. 2018. | Komentara: 0

LSV na godišnjoj skupštini EFA u Bavarskoj

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš i potpredsednik stranke Đorđe Stojšić su prošlog vikenda boravili u Bavarskoj na godišnjoj skupštini European Free Alliancea, evropskoj organizaciji stranaka koje se zalažu za afirmaciju politike regionalizma i decentralizacije.   

LSV

Tema sastanka, koji je održan u mestu Landshut, bili su izbori za evropski parlament koji su na rasporedu iduće godine.

Predstavnici LSV tom prilikom razgovarali su o saradnji i sa predstavnicima sledećih stranaka: Bayernpartei, Lausatia Alliance  (LA), Omo Ilinden Pirin (OMO), Yorkshire Party (YP) i Liste za Rijeku.

Sa predsednikom Liste za Rijeku Dankom Švorinićem razgovarano je o situaciji u regiji i nastavku saradnje ove dve prijateljske stranke.

Generalna skupština EFA okupila je 43 političke partije širom Evrope, kojima je domaćin bila partija Baiernpartei.

(BILSV, 17.04.2018)




Događaji | Utorak, 24. 12. 2019. | Komentara: 0

Vreme je da zaustavimo propadanje Vojvodine

Vreme je da zaustavimo propadanje Vojvodine i da se u Vojvodini ponovo živi pristojno i od svog rada, poruka je sa prve tribine Vojvođanskog fronta koja je održana u Novom Bečeju.
Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada rekorder u otvaranju muzeja

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ponovio je da poslanici LSV ne podržavaju predlog osnivanje nove ustanove kulture „Muzej 20 21“. On je tokom skupštinske rasprave o ovoj tački dnevnog reda naglasio da osnivanje novog muzeja zahteva više pripreme i raspravu u stručnim krugovima.

Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Muzej 20 21 - još jedna ustanova koja se osniva na prečac?

Veoma sam ponosan što je moj grad nosilac titule Evropska prestonica kulture 2021, ali da se titula 2021 navodi kao argument za brzopleto osnivanje nove ustanove – to ne stoji, kazao je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Robert Kolar. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook