Marton podseća direktore na pokrajinsku zastavu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Marton podseća direktore na pokrajinsku zastavu

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton poslao je juče otvoreno pismo direktorima javnih preduzeća i ustanova u oblasti kulture u kojem ih podseća na obavezu isticanja pokrajinske zastave, javlja RTV.

Marton

Marton navodi da je odlukom Skupštine Vojvodine utvrđena obaveza da se, uporedo sa republičkom zastavom, kada je to zakonom određeno, na zgradama javnih preduzeća i ustanova ističe i vojvođanska zastava, kao što je to učinjeno na sedištu Skupštine grada Zrenjanina.
 
(BILSV, 28.04.2012.)



Događaji | Subota, 21. 12. 2019. | Komentara: 0

Vlast nema strategiju, nego donosi političke pamflete

Prostorni plan o čišćenju kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Vrbasa je potreban, ali je on sam nedovoljn. Potrebno je bilo doneti obuhvatniji dokument, koji bi podrazumevao prostorni plan, a koji bi obuhvatio i rešenje uzroka zagađenje kanala, a ne samo čišćenje dela kanala, kazao je pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović. 
Događaji | Petak, 20. 12. 2019. | Komentara: 0

Šućurović: Nedostaje 15 milijardi za kapitalna ulaganja

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović ponovio je da poslanici LSV neće glasati predlog budžeta APV za 2020. godinu jer on nije u skladu sa Ustavom Republike Srbije. Kako je rekao, po Ustavu budžet APV treba da iznosi sedam posto, ali to ni ove godine nije slučaj. 
Događaji | Petak, 20. 12. 2019. | Komentara: 0

Vojvođanski budžet nije razvojni i LSV ga neće podržati

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi budžet za 2020. godinu jer on nije razvojni, ne iznosi sedam procenata budžeta Srbije i nije ispoštovana Ustavna obaveza da tri sedmine vojvođanskog budžeta budu kapitalne investicije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook