Poljoprivrednicima krediti vredni 830 miliona dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednicima krediti vredni 830 miliona dinara

NOVI SAD – Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo potpisao je danas ugovore sa korisnicima četiri kreditne linije u vrednosti od oko 830 miliona dinara.

Daniel Petrović

Ugovori su potpisani sa predstavnicima 241 opštine, gradova i mesnih zajednica u Vojvodini koje su konkurisale za kredite za objedinjavanje poljoprivrednog zemljišta i uredjenje atarskih puteva, u ukupnoj vrednosti od 545 miliona dinara.   Resorni sekretar Daniel Petrović rekao je prilikom potpisivanja ugovora da su za kredit za uredjenje atarskih puteva konkurisale skoro sve seoske mesne zajednice u Vojvodini, a pozajmice je dobilo njih 125. Prema njegovim rečima, veliko interesovanje vladalo je i za kredit za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, jer se oko 50 odsto obradivih površina nalazi ispod nivoa velikih reka, što stvara veliki problem sa podzemnim vodama. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu danas je potpisao i 69 ugovora iz oblasti vodosnabdevanja i izrade investicione tehničke dokumentacije, u ukupnom iznosu od 283 miliona dinara.

(BILSV, 02. 12. 2011.)



Događaji | Utorak, 24. 12. 2019. | Komentara: 0

Vreme je da zaustavimo propadanje Vojvodine

Vreme je da zaustavimo propadanje Vojvodine i da se u Vojvodini ponovo živi pristojno i od svog rada, poruka je sa prve tribine Vojvođanskog fronta koja je održana u Novom Bečeju.
Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada rekorder u otvaranju muzeja

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ponovio je da poslanici LSV ne podržavaju predlog osnivanje nove ustanove kulture „Muzej 20 21“. On je tokom skupštinske rasprave o ovoj tački dnevnog reda naglasio da osnivanje novog muzeja zahteva više pripreme i raspravu u stručnim krugovima.

Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Muzej 20 21 - još jedna ustanova koja se osniva na prečac?

Veoma sam ponosan što je moj grad nosilac titule Evropska prestonica kulture 2021, ali da se titula 2021 navodi kao argument za brzopleto osnivanje nove ustanove – to ne stoji, kazao je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Robert Kolar. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook