Dogovor oko suštinskih pitanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 17. 09. 2014. | Komentara: 0

Dogovor oko suštinskih pitanja

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine i Nova demokratska strana neće rušiti vlast premijera Vojvodine Bojana Pajtića i ne postoji mogućnost da se ta odluka promeni, bez obzira na sastanke i pregovore koje Savez vojvođanskih Mađara vodi sa Srpskom naprednom strankom i ostalim članovima Skupštine Vojvodine, rekao je za Danas potpredsednik LSV Branislav Bogaroški.

LSV

– Mi smo još pre deset dana imali predsedništvo stranke na kojem smo usvojili dosadašnji dogovor sa DS i NDS i dali rok od 30 dana da se ti pregovori o budućoj prekomponovanoj vlasti završe. Tražili smo od naših koalicionih partnera DS i NDS da počnemo već da sprovodimo te političke delove koji su usaglašeni – ističe Bogaroški.
Upitan da li ipak postoji mogućnost da se odluka promeni i da se Liga i NDS priklone bloku koji stvara oko SNS, Bogaroški kaže:
- Odluka Predsedništva LSV je više nego jasna. Prihvaćeno je ono što je dogovoreno. Uspostavljen je dogovor oko suštinskih pitanja, političkih principa i pravca političkog delovanja, načina funkcionisanja pokrajinske vlasti i izgleda buduće vlade Pokrajine. Ostalo je još da se reše pitanja u vezi sa preuzimanjem odgovornosti. Što se nas tiče, mi nastavljamo u tom pravcu. I mislim da tu neće biti nikakvih problema – zaključuje Bogaroški.

(BILSV, 17. 09. 2014)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook