Društvo mora ozbiljnije da se bori protiv netrpeljivosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 16. 11. 2013. | Komentara: 0

Društvo mora ozbiljnije da se bori protiv netrpeljivosti

KOVAČICA – Povodom Međunarodnog dana tolerancije Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine Opštinskog odbora u Kovačici realizovala je trodnevnu akciju pod nazivom „Niko nije slučajno tolerantan, tolerancija se uči“.

LSV

- Cilj akcije je bio da se skrene pažnja javnosti na postojanje velikih problema sa tolerancijom, jer smo svakodnevno svedoci netolerancije po najrazličitijim osnovama, te je neophodno što pre rešiti ovaj problem kako bismo živeli u zdravijem i mirnijem društvu – navodi se u saopštenju OO LSVO Kovačica.

Akcija je realizovana u Padini 14.novembra, Debeljači 15.novembra i danas u Kovačici, a aktivisti LSV su tokomova tri dana delili letke sa porukama tolerancije i prilikom razgovora sa građanima popunjavali upitnik koji bi trebalo da pokaže nivo tolerancije građana u opštini Kovačica.

- Rezultati upitnika su pokazali da najveći broj građana toleranciju poistovećuje sa poštovanjem, većina građana je za sebe rekla da su tolerantne osobe, ali zato više od polovine anketiranih građana ne bi bilo u vezi ili braku sa osobom druge nacije, vere ili boje kože. Ovakvi rezultati upitnika su očekivani i nažalost, vreme koje je iza nas ostavilo je malo prostora za empatiju i stvorilo političku klimu u kojoj je želja da razumemo druge i različite svedena na minimum – ističe se u saopštenju i dodaje da su ratovi, jačanje nacionalizma, desnih političkih struja, kao i neprestano fabrikovanje neprijatelja kako bi se skinula sopstvena odgovornost, umnogome doprineli jačanju nacionalističkih i ekstremističkih političkih organizacija.

- Poruke pune govora mržnje koje dolaze sa skupštinskih govornica, medija ili fudbalskih stadiona, predstavljaju ozbiljan znak da društvo u celini mora da se ozbiljnije posveti borbi protiv svih oblika netrpeljivosti – zaključuje se u saopštenju Omladine OO LSV u Kovačici.

(BILSV, 16.11.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook