Država blagonaklona prema ekstremističkim organizacijama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 27. 07. 2012. | Komentara: 0

Država blagonaklona prema ekstremističkim organizacijama

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov izjavila je za današnji Press da je presuda Laslu Šašu, novinaru koji je u zatvoru zbog prozivanja Lasla Torockaja, vođe ekstremističkog pokreta „64 županije", još jedan pokazatelj da je država blagonaklona prema organizacijama kao što je „64 županije".

Jerkov

- Mi smo tražili da se sve ekstremističke nacionalne organizacije zabrane, ne samo srpske, već i ostale. Pokret „64 županije" samo je jedan od onih koji se nalaze na listi MUP-a i ocenjen je kao fašistički. Smatram da bi država trebalo da bude dosledna u zabrani takvih organizacija, a ne u tome da im obezbeđuje nekakvu navodnu slobodu govora - rekla je Jerkov. Penzionisani novinar Laslo Šaš (69) iz Subotice već sedam dana je u zatvoru jer nmije imao da plati 150.000 dinara po presudi za uvredu Torockaja.

(BILSV, 27.07.2012)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook