Država da se ne meša u izbor gradonačelnika Kosovske Mitrovice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 22. 11. 2013. | Komentara: 0

Država da se ne meša u izbor gradonačelnika Kosovske Mitrovice

NOVI SAD – Odgovarajući na pitanje kakav je značaj za građane Srbije i kakve će koristi oni imati u zavisnosti od toga ko će biti gradonačelnik Kosovske Mitrovice – Oliver Ivanović ili Krstimir Pantić, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za RTV da bi se politizacija tog pitanja mogla vratiti kao bumerang.

LSV

- Bilo kakva politizacija toga ili bilo kakvo pravljenje favorita mislim da će se vratiti kao bumerang, prvenstveno Srbiji a posle i svim njenim građanima – rekao je Kostreš u anketi emisije „Politbiro“ RTV-a.

On je novinarima u Novom Sadu rekao i da izbor gradonačelnika Kosovske Mitrovice nema nikakav značaj za građane Srbije, ali da bi Republici Srbiji trebalo da bude jako važno da ti izbori budu sprovedeni demokratski i da gradonačelnik Kosovske Mitrovice bude osoba koja ima poverenje građanki i građana koji žive na toj teritoriji.

- Ne bi smela država da se meša u to ko će biti njihov reprezent, jer je to pitanje lokalne samouprave i ljudi koji tamo žive. Srbija za te ljude koji tamo žive može najviše da učini ako ih pusti da oni sami biraju svoju sudbinu – zaključio je Bojan Kostreš.

(BILSV, 22.11.2013)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook