Država da zaštiti domaće uzgajivače svinja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 13. 03. 2015. | Komentara: 0

Država da zaštiti domaće uzgajivače svinja

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški izjavio je da je tov svinja u Srbiji ugrožen zbog otvaranja granica za uvoz svinja i drugih proizvoda svinjskog porekla. Zbog toga je neophodna vancarinska zaštita, kako bi se ograničila mogućnost za uvoz svinja, ukazao je Bogaroški za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE), povodom za danas najavljenog protesta poljoprivrednika.

LSV

On tvrdi da su načini za pomoć domaćoj poljoprivrednoj proizvodnji uvođenje vancarinskih barijera, formiranje agencije za interventni otkup u slučaju kada dođe do naglog pada cena poljoprivrednih proizvoda, subvencije države za kooperativni odnos između postojećih otkupljivača-prerađivača i tovljača.
– Zatim, uključivanjem Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u smislu obeležavanja finalnih proizvoda u prodaji da li dolaze iz domaće prizvodnje ili iz uvoza – objasnio je Bogaroški. Time bi se, prema njegovom mišljenju, kupcima dala mogućnost da biraju prehrambene proizvode za koje su sigurni da dolaze sa domaćeg, proverenog tržišta ili sa tržišta nekih drugih zemalja ili tržišta zemalja „trećeg sveta“.
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu je upozorio i da, po Zakonu o nadležnostima, Vojvodina ima samo neke poverene nadležnosti u stočarstvu ali nema pravo nadzora.
– U vezi sa kontrolom proizvoda i prerađevine od mesa Vojvodina nema nikakve nadležnosti iz razloga što je veterinarska kontrola u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, odnosno Uprava za veterinu. Graničnu kontrolu uvoza i unutrašnju kontrolu prerade i stavljanja u promet mesa i proizvoda od mesa vrši republička veterinarska inspekcija – objasnio je Bogaroški
 
(BILSV, 13. 03. 2015)



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook