Finale fudbalskog kupa u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 0

Finale fudbalskog kupa u Novom Sadu

NOVI SAD – Danas se odigravaju prvi mečevi polufinala fudbalskog kupa Srbije, u kojima se sastaju Crvena zvezda - Partizan i Vojvodina - Borac, a ovogodišnje izdanje kupa biće upamćeno po tome što se prvi put u istoriji neće igrati u Beogradu, već u Novom Sadu, piše danas Politika.

Aleksandar Jovanovic

Kako navodi taj list, do tih promena je došlo na inicijativu predsednika Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jovanovića, odnosno nakon njegovog pisma predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću.

– Neko će možda da pomisli da je ova promena samo u interesu Novog Sada, ali ubeđen sam da nije tako. Siguran sam da je ovo za dobrobit srpskog fudbala koji već ima mrtvu ligu. Sada se pruža šansa svim gradovima i klubovima da budu domaćini – rekao je on. Nakon Jovanovićevog pisma Fudbalski savez Srbije je prošle godine uneo novi član (8) u Pravilnik o kup takmičenju, po kome i gradovi mogu da budu organizatori (to su do sada bili klubovi).

– Mislim da delim mišljenje većine da je dobro da se srpski sport promoviše i van Beograda. Ruku na srce, teško je bilo šta promovisati na lošim stadionima i terenima, kakvi su uglavnom van glavnog grada, ali i to je nešto što bi trebalo popravljati. Evo, na primer, Novi Sad je poslednjih godina dosta uložio u gradski stadion „Karađorđe” koji sada ima najmoderniju rasvetu u zemlji, ali još nije u zadovoljavajućem stanju – navodi Aleksandar Jovanović. On je podsetio da su mu mnogi govorili da je nemoguće da se finale kupa izmesti iz Beograda i da se uzalud trudi oko toga. Ipak, FSS je prihvatio njegov predlog i ostaje da se vidi da li će neki drugi gradovi krenuti stopama Novog Sada, piše Politika.

(BILSV, 21. 03. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook