Ana Pataki jedina kandidatkinja za predsednicu Foruma žena LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 03. 06. 2014. | Komentara: 0

Ana Pataki jedina kandidatkinja za predsednicu Foruma žena LSV

U periodu od 16. do 29. maja 2014. godine, održane su izborne radnje, na osnovu Pravilnika o kandidovanju i izborima u Forumu žena Lige socijaldemokrata Vojvodine.

LSV

Kandidatkinja za predsednicu, odnosno potpredsednice Foruma žena, podršku su tražile skupljanjem potpisa članica Foruma žena na unapred utvrđenim obrascima i podrškom skupština Opštinskih i Gradskih odbora Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 

Za predsednicu Foruma žena LSV kandidovala se:
 
Ana Pataki, Gradski odbor Foruma žena LSV Novi Sad  
Rođena 1983. godine, završila Srednju ekonomsku školu i Filozofski fakultet, Odsek za sociologiju. Od 2005. godine je aktivna u nevladinom sektoru.
Članica Lige socijaldemokrata Vojvodine od 2008. godine, aktivna pre svega u Omladini LSV kao potpredsednica LSVO, članica Izvršnog odbora LSV Novi Sad od 2010. do 2013. godine,  trenerica Centra za edukaciju. Članica stalnog saziva Glavnog odbora LSV i zamenica člana Izvršnog odbora LSV. Trenutno obavlja funkciju potpredsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Udata, majka jednog dečaka. 

Za potpredsednice Foruma žena LSV kandidovale su se:
Ankica Dostanić, Gradski odbor Foruma žena LSV Zrenjanin
Rođena  15.  avgusta  1972.  u  Zrenjaninu. Diplomirala na katedri za sociologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, gde je, nakon specijalizacije, stekla zvanje specijaliste za organizaciono upravljenje i menadžment. Od 2002. godine radi u Gradskoj narodnoj bilbioteci  „Žarko  Zrenjanin“  na  poslovima  osobe  zadužene  za  odnose  sa  javnošću.  Direktorka je  Kulturnog  centra  Zrenjanina u periodu od 2008. do 2012. godine. 
U  okviru  stranačkog  angažmana  članica  je  Gradskog  odbora  LSV  Zrenjanin,  bila  je predsednica  MO LSV „Šumica“, trenutno je predsednica FŽ Gro LSV Zrenjanin i članica predsedništva FŽ LSV.  

Marka Latas, Opštinski odbor Foruma žena LSV Šid 
Rođena 1954. godine. Završila je višu medicinsku školu, savezni sudija Prve pomoći i realističkog prikaza rana. Predaje prvu pomoć u osnovnoj školi.
Članica je Lige socijaldemokrata Vojvodine od 2002. godine.
Potpredsednica Opštinskog odbora LSV Šid, predsednica Opštinskog odbora Foruma žena LSV Šid. 
Nataša Terbec, Gradski odbor Foruma žena LSV Sombor 
Rođena 19.02.1969. u Banatskom Karlovcu, živi i radi u Somboru. Diplomirana ekonomistkinja, smer  finansijsko, bankarski  i  berzanski menadžment  i  sertifikovana službenica za javne nabavke. Trenutno na mestu pomoćnice direktora JKP „Čistoća“ Sombor.
Članica LSV od 2009 god. Odbornica u Skupštini grada Sombora, potpredsednica Komisije za ravnopravnost polova i regionalna koordinatorka Foruma žena LSV Sombor. Angažovana u radu Izvršnog odbora LSV Sombor kao potpredsednica, članica Nadzornog odbora LSV i članica Glavnog odbora LSV.
Na izbornim skupštinama, kandidature za rukovodeće funkcije u Forumu žena LSV su podržali sledeći odbori: Vršac, Irig, Novi Kneževac, Bačka Topola, Bela Crkva, Kikinda, Sombor, Zrenjanin, Subotica, Žabalj, Novi Sad, Šid, Žitište, Čoka i Opovo. 

Izborna skupština Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, zakazana je za 7. jun 2014. godine, sa početkom u 11 časova, u Novom Sadu. 

(BILSV, 03.06.2014)




Forum žena LSV | Petak, 18. 10. 2019. | Komentara: 0

Veće angažovanje države i edukacija stanovništva ključ su za borbu protiv karcinoma dojke

Sinoć je u Kino sali Lige socijaldemokrata Vojvodine održana tribina „Oktobar mesec borbe protiv karcinoma dojke : prevencija i skrining program u zaštiti zdravlja žena“
Forum žena LSV | Subota, 12. 10. 2019. | Komentara: 0

Sprečiti nesrazmeru između srednjeg rizika od obolevanja i vrha na evropskoj listi po smrtnosti od raka dojke

Predstavnice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin danas su, u okviru meseca borbe protiv raka, u razgovoru sa građankama i građanima Zrenjanina ukazale da je neophodno sprečiti nesrazmeru između srednjeg rizika od obolevanja i vrha na evropskoj listi po smrtnosti od raka dojke u Srbiji. 
Forum žena LSV | Utorak, 30. 07. 2019. | Komentara: 0

Koliko vredi ženski život?

Sve su češća upozorenja iz nevladinog sektora o alarmantnom stanju kada su u pitanju žrtve porodičnog nasilja. Ovo je vidljivo kada se pogleda saopštenje Mreže „Žene protiv nasilja“ koje podatke o femicidu dobijaju samo iz naslova medija, jer precizne informacije nisu dostupne javnosti. Od početka 2019. godine u prvih sedam meseci, ubijeno je 15 žena. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook