Nasilje u porodici ne sme biti tabu tema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 26. 11. 2011. | Komentara: 0

Nasilje u porodici ne sme biti tabu tema

NOVI SAD - Forum žena gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je akciju povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Tom prilikom su kod TC "Merkator" deljeni su letci kojima se skreće pažnja na važnost ovog datuma, kao i na zabrinjavajuću činjenicu po kojoj je svaka treća žena u Srbiji doživela neki tip nasilja u porodici.

Forum zena LSV

- Cilj nam je da nizom uličnih akcija koje su u planu skrenemo pažnju na nasilje nad ženama i u porodici, koje ne smeju biti tabu teme. Da podignemo svest građanki i građana da, ukoliko znaju za kakvo nasilje, ne ćute, već da se obrate nadležnim organima, policiji i Centru za socijalni rad - kazala je predsednica Foruma žena GrO LSV Novi Sad Baršonj Golubović. Ona je dodala da i deca trpe nasilje u porodici i da je zbog toga veoma važno govoriti o tome, edukovati ih, kako ne bi preuzeli pogrešne modele ponašanja u budućnosti.

(BILSV, 26. 11. 2011.)



Forum žena LSV | Subota, 25. 06. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve!

NOVI SAD - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad organizovao je danas kod Riblje pijace u Novom sadu akciju "Žene mogu sve", kako bi građane podsetio na položaj žena u Novom Sadu i Vojvodini.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 06. 06. 2011. | Komentara: 0

Forum žena LSV Zrenjanin uručio donaciju samohranoj majci

ZRENJANIN - Gradska organizacija Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, posetila je tokom vikenda, povodom Međunarodnog dana deteta, samohranu majku koja živi sa dvema maloletnim ćerkama, od kojih je jedna tromesečna beba, i uručila joj donaciju u odeći, obući i sredstvima za higijenu.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Sportski dan za zdravlje žena

ZRENJANIN - Članice Gradske organizacije Foruma žena LSV Zrenjanin u subotu, 28. maja, bile su domaćice petog po redu Sportskog dana. Reč je o tradicionalnoj manifestaciji kojom aktivistkinje svih gradskih i mesnih odbora Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležavaju Međunarodni dan akcije za žensko zdravlje i reproduktivno pravo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook