Stvorimo jednake uslove za sve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 08. 03. 2013. | Komentara: 0

Stvorimo jednake uslove za sve

SOMBOR - Forum žena GrO LSV Sombor ukazalo je danas na loš položaj žena u Srbiji.

LSV

- Danas se održavanje trudnoće smatra bolešću, rad žene manje je vrednovan od rada muškarca, najveća nezaposlenost je među ženama i žena je ucenjena i obespravljena od strane poslodavca za ostvarivanje svojih materinskih prava - ocenjeno je u današnjem saopštenju FŽ LSV Sombor.

Ističe se da se Forum žena Lige od svog osnivanja bori za ravnopravnost i jednakost među ljudima, da se ženin glas čuje ne samo u porodici, već u politici i društvu.

- Borimo se da svaka žena bude zaštićena od samovolje poslodavca, da nadoknada za sve žene tokom održavanja trudnoće bude u visini pune plate i, iznad svega, da stvorimo jednake mogućnosti za sve - zaključuje se u saopštenju somborskih ligašica.

(BILSV, 08.03.2013)



Forum žena LSV | Sreda, 18. 11. 2015. | Komentara: 0

Bez tolerancije nema budućnosti

NOVI SAD - Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Sonja Golubović izjavila je da je 16. novembar, Međunarodni dan tolerancije, dan kada se podsećamo na to da je potrebno uvažavati tuđe mišljenje, tuđa osećanja i uverenja.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 02. 11. 2015. | Komentara: 0

Rak je izlečiv ako se otkrije na vreme

NOVI SAD – Podaci o smrtnosti obolelih od karcinoma su poražavajući, zbog čega je rad na prevenciji i ranom otkrivanju oboljenja prioritetan. U cilju bolje zdravstvene zaštite, Autonomna Pokrajina Vojvodina mora imati svoje prihode i mora sama odlučivati o njihovoj raspodeli, zaključeno je na tribini koju je organizovao Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine u saradnji sa Savetom za zdravstvo i socijalna pitanja.
Forum žena LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

O prevenciji raka dojke u Aradcu

ZRENJANIN - Aktivistkinje zrenjaninskog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine razgovarale sa danas sa stanovnicama Aradca i skrenule im pažnju na zastupljenost raka dojke, značaj prevencije i ranog otkrivanja jednog od najučestalijih malignih oboljenja žena. U akciji posvećenoj borbi protiv raka dojke, ligašice su delile letke i uputstva za samopregled u centru mesta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook