Žene da budu jednako vrednovane i plaćene kao muškarci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Ponedeljak, 09. 03. 2015. | Komentara: 0

Žene da budu jednako vrednovane i plaćene kao muškarci

KIKINDA – Predsednica Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda Snežana Vukić izjavila je da je posle više od 100 godina od početka borbe za prava žena, većina problema sa kojima se one suočavaju u Srbiji kao i širom sveta i dalje je ista - od radnog vremena, nejednakih plata za isti posao i otežanog napredovanja do uslovljavanja od strane poslodavaca da odlažu majčinstvo.

LSV

Vukić je u razgovoru sa Kikinđankama povodom Međunarodnog dana žena istakla da se ovaj praznik sveo na kupovinu cveća i čestitanje, a da se sve manje govori o položaju žena koje u Srbiji zauzimaju tek četvrtinu najviših pozicija odlučivanja u kompanijama, a čine nešto manje od trećine preduzetnika. Istovremeno, one koje se odluče za majčinstvo, suočavaju se sa kašnjenjem naknade za porodiljsko odsustvo.

- Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine već dugo insistira na tome da radno vreme žena bude prilagođeno njihovim obavezama i potrebama, kao i da žene svoj rad budu jednako vrednovane i plaćene, kao i muškarci. Dugo već govorimo i da je potrebno  veće učešće žena u procesima donošenja odluka – istakla je Vukić i dodala da je za ostvarenje ovih ciljeva potrebno menjati svest, a ne samo zakonsku regulativu.

(BILSV, 09.03.2015)



Forum žena LSV | Ponedeljak, 07. 03. 2016. | Komentara: 0

I dalje nisu potpuno ostvarena prava žena u Republici Srbiji

Novi Sad, 07. mart - Forum žena LSV upozorava na to da i posle stotinu godina prava žena u našem društvu i dalje nisu potpuno ostvarena.
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana žena, zrenjaninske ligašice podsetile su svoje sugrađanke na značaj 8. marta i pitanja koja se tiču položaja žena. Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Ankica Dostanić, navela je da položaj žena nije zatvoren „okvir“, neki zabran, niti usputna tema za raspravu, jer život žena prožima celokupnu stvarnost.
Forum žena LSV | Subota, 05. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV će poštovani principe rodne ravnopravnosti

NOVI SAD - Na predlog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik LSV Nenad Čanak potpisao je Inicijativu „Za ravnopravno učešće žena u odlučivanju“ Akademije ženskog liderstva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook