Gaspronjeft da smanji cene goriva ili da ode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 06. 2018. | Komentara: 0

Gaspronjeft da smanji cene goriva ili da ode

Novi Sad, 13. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Vlade Republike Srbije da svojim autoritetom utiče na većinskog vlasnika Naftne industrije Srbije, ruski Gaspronjeft, kako bi se snizila cena goriva.
Nedopustivo je da građani naše zemlje, koji imaju jednu od najnižih prosečnih evropskih zarada, plaćaju najskuplje gorivo!

LSV

Ruski Gaspromnjeft je NIS kupio po pet puta nižoj ceni od tržišne, zbog navodne ruske podrške očuvanju Kosova u granicama Srbije i izgradnji gasovoda "Južni tok". "Južni tok" je propao projekat, a ruska odbrana Kosova je mrtvo slovo na papiru, pa se lako može zaključiti da su Srbija i njeni građani oštećeni u ovoj trgovini sa Moskvom.

LSV poziva  rukovodstvo Gaspromnjefta i NIS-a da utiču na snižavanje cena goriva, i tako u praksi dokažu prijateljstvo prema građanima naše zemlje. Ako ruski partner nije u stanju da radi u korist interesa građana države u kojoj posluje, onda je najbolje da napusti Srbiju. Ustav Republike Srbije garantuje poštovanje osnovnih ljudskih prava građana. Nažalost, siromaštvo ta prava sve više urušava.
Cena goriva u velikoj meri utiče na siromaštvo građana Srbije, te LSV traži konkretne mere u cilju poboljšanja stanja.

Srbija je nezavisna država, a ne gubernija Rusije!

Tražimo da se Vlada ponaša kao izvršna vlast nezavisne države koja štiti interese svojih građana!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš

 




Izjave | Petak, 08. 11. 2013. | Komentara: 0

Ispraviti ono što ne valja već sedam godina

NOVI SAD – Nadležnosti bez finansiranja nisu krnja autonomija, ona su negacija autonomije, a današnja rasprava vodi se oko toga da li ćemo autonomiji Autonomne pokrajine Vojvodine dati bar neki smisao zbog čega imamo moralnu i ustavnu, a ne samo zakonsku obavezu da podržimo ovakav jedan korak, ocenio je danas šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Branislav Bogaroški.
Izjave | Sreda, 06. 11. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Platforma je minimum minimuma

NOVI SAD –  Nakon što je Odbor za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine danas usvojio Predlog platforme o polaznim osnovama za izradu zakona o finansiranju Autonomne pokrajine Vojvodine, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da i dalje ne postoji konsenzus po svim pitanjima u vladajućoj koaliciji u Vojvodini, kao i da je predlog platforme minimum na koji je LSV uopšte mogla da pristane.
Izjave | Sreda, 06. 11. 2013. | Komentara: 0

Stojšić: Težiti konsenzusu, dogovoru i kompromisu

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić pozdravio je odluku da poslanik LDP-a Ivan Andrić bude izabran za predsednika parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, ističući da misli da će on dobro raditi taj posao.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook