Stojšić: Težiti konsenzusu, dogovoru i kompromisu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 06. 11. 2013. | Komentara: 0

Stojšić: Težiti konsenzusu, dogovoru i kompromisu

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić pozdravio je odluku da poslanik LDP-a Ivan Andrić bude izabran za predsednika parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, ističući da misli da će on dobro raditi taj posao.

LSV

On je u toku rasprave o sastavu Odbora Skupštine Srbije za SSP rekao da je dobro i što je Savez vojvođanskih Mađara dobio dva mesta u ovom odboru tako što im je SNS ustupila ta mesta, jer će na taj način makar neko iz Vojvodine imati svoje predstavnike.

- Ali mislim da ovo ne treba da bude nacionalno ili manjinsko pitanje, iako ne vidim zbog čega neko iz Sandžaka takođe nije ovde i zbog čega neke druge manjinske stranke nisu dale predstavnike. Kad pričamo sa kolegama iz Brisela, mi to treba da radimo maksimalno ozbiljno i da artikulišemo sve probleme koji mogu nastati unutar procesa pridruživanja. A ako ovako nastavimo da jedini ključ bude to da li će većina u parlamentu nešto izglasati ili neće izglasati, mislim da nećemo daleko stići – istakao je Stojšić.

On je rekao da je izbor ovog Odbora bila prilika aktuelne vladajuće većine da demonstrira demokratski kapacitet i da ne bi bilo dobro da se amandmanima menja njegov sastav. Kako je naglasio, izmena amandmanima ne bi ni bila moguća jer to prevazilazi usko stranački interes.

- Konsenzus, dogovor i kompromis su veoma važne tekovine te iste Evropske unije i ako ovaj Odbor služi tome da se pridružujemo evropskoj zajednici, onda mislim da bi to trebali uzeti u obzir – istakao je Đorđe Stojšić.

(BILSV, 06.11.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook