Gradska vlast otima od građana i građanki Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 01. 02. 2013. | Komentara: 0

Gradska vlast otima od građana i građanki Zrenjanina

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin poziva gradonačelnika Ivana Bošnjaka da kaže ko je odgovoran za najnoviji skandal i poniženje građana i građanki Zrenjanina.

LSVKako se navodi u saopštenju zrenjaninskog odbora LSV, Kabinet gradonačelnika je saopštio da je iz budžeta Grada za ovu godinu izdvojeno pet miliona dinara za obezbeđivanje besplatnog gradskog prevoza za socijalno osetljive kategorije stanovništva: penzionere starije od 65 godina, invalide rada, ratne, vojne, mirnodopske i civilne invalide ratova, bolesnike koji idu na dijalizu, slepa i slabovida, gluva i nagluva lica, kao i za pratioce lica koja ne mogu sama da koriste prevoz. Saopšteno je i da će, sa ciljem da što većem broju građana bude obezbeđena mogućnost da ostvare ovu povlasticu, svi korisnici ovog prava snositi troškove od samo hiljadu dinara na godišnjem nivou za troškove izrade kartica i materijalno-administrativne troškove, dok će razlika do punog iznosa karte biti regresirana iz budžeta Grada.

- Kancelariji GrO LSV Zrenjanin se prethodnih dana javio veliki broj građana i građanki Zrenjanina koji su se žalili da ne mogu da iskoriste svoje pravo, jer im je rečeno da karata za povlašćena lica više nema. Svi oni ispunjavaju uslove da ne plaćaju punu cenu prevoza, a u firmi kojoj je poveren posao gradskog prevoznika im je rečeno da Grad nije obezbedio dovoljno finansijskih sredstava kako bi svi koji ispunjavaju uslove mogli da koriste pravo na regresirane karte – ističe se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

Ligaši i ligašice pitaju gradonačelnika, koji predsedava Gradskim većem, koje je i izglasalo ovakvu odluku, da kaže ko je odgovoran za laž da će svi korisnici ovog prava snositi troškove od samo hiljadu dinara, dok će ostatak dotirati Grad.

- Podsećamo da je upravo Bošnjak saopštio da će budžet za ovu godinu biti usmeren ka socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, a onda je za ovu stavku usvojeno samo pet miliona, odnosno upola manje od onoga koliko je prošle godine za istu namenu opredelila prethodna vlast, u kojoj je učestvovala i LSV. Smatramo da je ovakvo ponižavanje građana i građanki Zrenjanina nedopustivo i da je skandalozno da se manipuliše njihovim pravima na ovakav način. Jer, ako se počelo od otimanja odborničkih mandata i stiglo do otimanja ljudskih prava, šta je sledeće? Da li su jedini povlašćeni glasači SNS-a? I ko sme da pravi razliku između socijalno ugroženih na ovakav način? – pitaju zrenjaninski ligaši.

Oni u saopštenju ističu da je krajnje vreme da koalicija okupljena oko SNS i SPS prestane sa ovakvim manirima i počne da radi u interesu građana i građanki, kojima duguje odgovornost i barem naznake da će ispuniti nešto od predizbornih obećanja.  Zbog toga, ligaši i ligašice zahtevaju da se javno kaže ko je odgovoran za ovaj incident,  da krivci budu kažnjeni, kao i da se nova vlast izvini svim oštećenim građanima i građankama i omogući im da iskoriste svoje pravo.

(BILSV, 01.02.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook