Grujić: Dani i Zelko nose poruku mira

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 31. 10. 2012. | Komentara: 0

Grujić: Dani i Zelko nose poruku mira

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić rekao je sinoć na novosadskoj premijeri filma „Drugi susret“ da je ovaj film veoma bitan za nas, jer su glavni akteri - Zoltan Dani i Dejl Zelko - stvorili univerzalnu poruku da se ratovi ne smeju dogoditi.

Slaviša Grujić

Sinoćnjoj premijernoj projekciji u bioskopu Arena prisustvovali su akteri filma, raketaš Zoltan Dani i pilot Dejli Zelko, kao i ataše za kulturu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država J. Drew Giblin. Dokumentarni film „Drugi susret“ posvećen je ratu koji je spojio dva čoveka. Jedan je bio pilot nevidljivog aviona F-117, a drugi vojnik koji je komandovao jedinicom koja ga je oborila. Njihov prvi susret je bio na radaru, a 12 godina kasnije Dejl Zelko i Zoltan Dani su odlučili da se sretnu i upoznaju.

Obraćajući se gledaocima, pred početak emitovanja filma, Slaviša Grujića je naglasio da „Drugi susret“ govori o jednom čudnom daru, koji svi imamo, a to su naša sećanja na dane bombardovanja te 1999. godine.
- Pored sećanja, tu su i naši strahovi, kako za naše porodice, tako i za sve bližnje. Bili smo besni na svet koji nas bombarduje, kao i na one koji su nas u tu situaciju doveli. Zato smo morali da se borimo i branimo. Jedan je vojnik dobio zadatak da se bori, a drugi da brani, a sve drugo je istorija - rekao je Grujić. On je istakao da su se njih dvojica prepoznala, jer nose poruku mira.

(BILSV, 31.10.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook