Grujić: Dani i Zelko nose poruku mira

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 31. 10. 2012. | Komentara: 0

Grujić: Dani i Zelko nose poruku mira

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić rekao je sinoć na novosadskoj premijeri filma „Drugi susret“ da je ovaj film veoma bitan za nas, jer su glavni akteri - Zoltan Dani i Dejl Zelko - stvorili univerzalnu poruku da se ratovi ne smeju dogoditi.

Slaviša Grujić

Sinoćnjoj premijernoj projekciji u bioskopu Arena prisustvovali su akteri filma, raketaš Zoltan Dani i pilot Dejli Zelko, kao i ataše za kulturu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država J. Drew Giblin. Dokumentarni film „Drugi susret“ posvećen je ratu koji je spojio dva čoveka. Jedan je bio pilot nevidljivog aviona F-117, a drugi vojnik koji je komandovao jedinicom koja ga je oborila. Njihov prvi susret je bio na radaru, a 12 godina kasnije Dejl Zelko i Zoltan Dani su odlučili da se sretnu i upoznaju.

Obraćajući se gledaocima, pred početak emitovanja filma, Slaviša Grujića je naglasio da „Drugi susret“ govori o jednom čudnom daru, koji svi imamo, a to su naša sećanja na dane bombardovanja te 1999. godine.
- Pored sećanja, tu su i naši strahovi, kako za naše porodice, tako i za sve bližnje. Bili smo besni na svet koji nas bombarduje, kao i na one koji su nas u tu situaciju doveli. Zato smo morali da se borimo i branimo. Jedan je vojnik dobio zadatak da se bori, a drugi da brani, a sve drugo je istorija - rekao je Grujić. On je istakao da su se njih dvojica prepoznala, jer nose poruku mira.

(BILSV, 31.10.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook