Grujić: Nedopustivo ignorisanje problema RTV-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 22. 08. 2013. | Komentara: 0

Grujić: Nedopustivo ignorisanje problema RTV-a

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić istakao je danas da je, uz nedostatak sredstava za finansiranje, gorući problem Radio-televizije Vojvodine što od 1999. godine ova televizija nema svoj radni prostor.

LSV

Grujić je u razgovoru sa savetnikom za medije Evropske komisije u Srbiji Aleksandrom Đorđevićem izjavio da Vlada Vojvodine po zakonu ne može finansijski da pomogne RTV, osim kroz projektno finansiranje za ahiviranja tv građe i predstojeće digitalizacije.

- Uz to, u graničnom pojasu u Banatu nema predajnike, a zastarela tehnika je još jedan problem u nizu. Ako se u obzir uzme činjenica, da ovaj javni servis emituje program na deset jezika nacionalnih zajednica i da je ova specifičnost jedinstvena u ovom delu Balkana, onda je nedopustivo da se njeni problemi ignorišu - upozorio je potpredednik Vlade APV.

Grujić i Đorđević složili su se da javni servisi moraju da opstanu, iako je trenutna situacija veoma teška, zbog nedostataka sredstava za plate i za svakodnevni rad. Oni su ocenili da prelazak na budžetsko finansiranje tokom naredne dve godine nije trajno rešenje, te da se zato kroz zakonske regulative mora definisati njihov dalji opstanak, kao i rešenje i za rad lokalnih medija kojih u Vojvodini ima u svakoj od 45 opština.

Aleksandar Đorđević je istakao da njegova organizacija može pomogne u pripremi projekata sa kojima bi RTV konskurisala kod fondova EU, pre svega za tehničko-tehnološko opremanje, kao i za kupovinu reportažnog vozila.

 (BILSV, 22.08.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook