Grujić: Očuvati gradske medije u višenacionalnim sredinama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Grujić: Očuvati gradske medije u višenacionalnim sredinama

SUBOTICA – Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Vojvodine Slaviša Grujić izjavio je danas da medije koje su osnovale lokalne samouprave u višenacionalnim sredinama treba očuvati jer je to važno za dobre međunacionalne odnose.

LSV

Povodom najavljenih medijskih zakona koji predviđaju povlačenje države iz medija i njihovu obaveznu privatizaciju, Grujić je naveo da je u situaciji kada bi jedan čovek, bez obzira na nacionalnost, kupio Radio Suboticu, velika verovatnoća  da bi se programi na drugim jezicima ugasili,  što, kako je ocenio, "ne bi bilo dobro".
– Zato će Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje insistirati na očuvanju javnog interesa kod korišćenja frekvencija koje su do sad imali mediji čiji su osnivači lokalne samouprave, posebno u višenacionalnim sredinama, jer je to dobro za te zajednice i građane - rekao je Grujić u izjavi za Radio Suboticu.


(BILSV, 01. 10. 2013)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook