Grujić: U kulturu se mora ulagati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 30. 04. 2015. | Komentara: 0

Grujić: U kulturu se mora ulagati

NOVI BEČEJ - Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić obišao je danas srednjevekovnu baziliku Araču kod Novog Bečeja, a potom i muzeje Kotarka i Žeravica, prenela RTV. Za pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje Slavišu Grujića dileme nema.

LSV

U kulturu se, bez obzira u kom obliku ona bila, mora ulagati a ne da ona opstaje na entuzijazmu pojedinaca kao što je to u slučaju Muzeja Žeravica.
– Ovo je stvarno impozantno. Muzej koji sam sad posetio primer je onoga što mogu da vidim bilo gde u inostranstvu a ponosan sam što to postoji u Vojvodini – rekao je Slaviša Grujić. Kroz sadržaj zbirke, koja broji na hiljade muzejskih jedinica sa pojedinim eksponatima retkim i u svetskim okvirima,  Grujića je proveo vlasnik Muzeja Čedomir Žeravica.
– Ukazao sam na to da je svaki eksponat koji se ovde nađe sakupljen sa naših terena iz naše zemlje. Svaki taj traktor ili radna, poljoprivredna mašina hranila nečiju porodica i da su ljudi od toga živeli – kaže Žeravica. Slaviša Grujić najavio je veće angažovanje Pokrajinske vlade u afirmisanju kulturnih dobara Vojvodine.

(BILSV, 30. 04. 2015)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook