Grujić: Vrata Sekretarijata su svima otvorena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 07. 09. 2012. | Komentara: 0

Grujić: Vrata Sekretarijata su svima otvorena

NOVI SAD - Sekretar za kulturu i javno informisanje Vlade AP Vojvodine Slaviša Grujić izjavio je, povodom autorskog teksta pomoćnika ministra kulture Dragana Kolarevića, da su vrata Sekretarijata AP Vojvodine otvorena za sve umetnike.

LSV

- Vrata su otvorena svim tim dobrim i kvalitetnim kulturnim poslednicima, koji imaju svoje projekte, koji imaju šta da kažu. I oni koji su se našli na tom popisu i koji nisu. Za sve njih su naša vrata, što se tiče Pokrajine, uvek otvorena. A što se tiče drugih vrata, nije na meni da to rešavam – istakao je Grujić.

Dragan Kolarević je tekst „Vreme je za prvi srpski kulturni ustanak“ objavio 13. avgusta na sajtu „Novog Standarda“ u kom je pozvao na kulturnu revoluciju. U tekstu je izneo uvrede na račun velikog broja javnih i kulturnih radnika, a najpoznatije umetnike u Srbiji nazvao „nosiocima i izvršiocima pogubne srpske politike“


(BILSV, 07.09.2012)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook