Gušenje vojvođanske autonomije stvara kontraefekat

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 30. 01. 2013. | Komentara: 0

Gušenje vojvođanske autonomije stvara kontraefekat

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, komentarišući najnovije zahteve za ukidanje autonomije AP Vojvodine i plakate „Vojvodina republika“, rekao je da je za LSV svako ekstremno mišljenje pogrešno.

LSV

- Kada dođete u situaciju da se jedna ekstremna politička ideja na silu pokuša sprovesti, a to je ukidanje Autonomne pokrajine Vojvodine, onda sasvim sigurno treba očekivati onu drugu stranu, da će krenuti u pravcu ekstremnijih zahteva. Svaki put kada neko nasilno iz Beograda želi da ukine autonomiju Vojvodine, to dobija kontraefekat u tome da Vojvođani i Vojvođanke traže još veći stepen autonomije. I ne bi me začudilo, ukoliko se nastave ovi pokušaji uništavanja vojvođanske autonomije kroz gašenje Razvojne banke Vojvodine, napade na Vojvođansku akademiju nauka i umetnosti, prodaju vojvođanske zemlje, da će se u jednom momentu pojaviti separatistički pokret na teritoriji APV, koji danas ne postoji – istakao je on.

Kostreš je napomenuo da je poterbno da se u dogovoru sa vlastima u Beogradu pronađe, ne samo najbolji položaj za APV, nego i najbolji način da se transformiše Srbiju i pronađe način kako će i novonastale pokrajine, za koje on veruje da će se desiti, dobiti svoje mesto pod suncem. Dodao je da se Srbija se mora transformisati i biti efikasna država koja će jasno da odgovara na pitanja koja u ovom momentu brinu najveći broj građanki i građana, a to je kako sastaviti kraj sa krajem, obezbediti elementarnu egzistenciju, pronaći posao, pristojno živeti.

- To su one stvari na koje država Srbija mora da odgovori i ostvari uslove, a političari su ti koji treba da naprave okruženje. Mi verujemo da je decentralizovana, regionalizovana Srbija, sa jakom Autonomnom pokrajinom Vojvodinom, ona evropska Srbija koja može da dâ odgovor na ova pitanja – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 30.01.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook