Hitno i najstrožije sankcionisati poziv na linč Nedima Sejdinovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 11. 07. 2013. | Komentara: 0

Hitno i najstrožije sankcionisati poziv na linč Nedima Sejdinovića

NOVI SAD, 11. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju svih nadležnih institucija kako bi se najoštrije sankcionisao poziv na linč novosadskog novinara Nedima Sejdinovića objavljen na portalu www.koreni.rs, a koji je preneo i portal www.intermagazin.rs.

LSV
 
Poziv na linč i polemisanje o nečijoj nacionalnoj pripadnosti su posledica činjenice da se ovo društvo nikada nije jasno odredilo prema ratnohuškačkom novinarstvu devedesetih.

Mržnja koja isijava iz svakog slova objavljenog na račun Sejdinovića nije vidljiva samo u tom, nego i u drugim tekstovima kojima autori polemišu na račun Vojvodine i njene autonomije, pa je jasno da njima u stvari smeta

Vojvodina i sve njene različitosti, kao i evropski put Srbije.

Najmanje što može da učini država u kojoj su novinari ubijani, a ubice više od decenije nisu pronađene jeste da hitno i najoštrije sankcioniše ovakve izlive mržnje i nacionalne netrpeljivosti.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook