Hitno otrežnjenje zrenjaninskih funkcionera

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 14. 12. 2013. | Komentara: 0

Hitno otrežnjenje zrenjaninskih funkcionera

ZRENJANIN - Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u zrenjaninskoj Skupštini Dragan Nedeljkov rekao je da odbornička grupa LSV zahteva od funkcionera Grada da prestanu da sramote Zrenjanin.

LSV

Nedeljkov je na vanrednoj konferenciji za novinare istakao da je Zrenjaninkama i Zrenjanincima dosta incidenata u kojima svakodnevno učestvuju političari na odgovornim rukovodećim mestima, ili koji su do juče imali odgovorne funkcije.

Zrenjanin nije Farma ili Veliki brat

- Zaista nam nije potrebno da Zrenjanin postane Farma ili Veliki brat, gde će se akteri nadmetati u primitivizmu i nepristojnosti. Zrenjaninu su potrebni investitori, nove proizvodne hale i nova radna mesta, a to je trebalo da bude prioritet političke garniture na vlasti - upozorio je Nedeljkov i dodao da ne čude ovakva dešavanja.

- Sama koalicija Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i njihovih satelita, za koje sada više i ne znamo kojoj političkoj opciji pripadaju, formirana je pod čudnim okolnostima. Pričalo se po gradu da je krađa odbornika bila zasnovana na podmićivanju, da bi se sve nastavilo međusobnim ucenama sadašnjih vlastodržaca u Zrenjaninu oko fotelja i funkcija. Međusobna optuživanja i uvrede zbog lošeg rada gradskih čelnika su posledice katastrofalne kadrovske politike. U nekim javnim preduzećima za manje od godinu i po dana smenjeno je nekoliko direktora a da je, pri tome, njihov zajednički učinak ravan nuli – istakao je on.

Nijedna ulica nije asfaltirana za godinu dana

Kako je rekao, zrenjaninska vlast nije uspela čak ni da zakrpi rupe nastale prošle zime, a nova je već na pragu. Podsetio je da je prethodna vlast, koju su činili i kadrovi LSV, tokom jedne godine je asfaltirala 60 ulica u gradu i selima, a ova ni jednu jedinu. Nedeljkov je ocenio da su Zrenjaninci postali taoci političkih razmirica i nagomilanih problema u funkcionisanju koalicije na vlasti.

- Rezultat ove sramne politike je znatno veći broj zahteva osiromašenih pojedinaca i porodica za socijalnu pomoć. Prosečna plata u našoj sredini je manja od republičke za 26 odsto, broj nezaposlenih u srednjem Banatu je preko 17 hiljada, a porastao je broj blokiranih računa preduzetnika i preduzeća. Oko 800 njih je zapalo u dugove a blokadom računa zaposleni su ostali bez plata i mnoge porodice bez sredstava za život - rekao je Nedeljkov. Upozorio je da zrenjaninska vlast, umesto da rešava ova pitanja, servira „pikanterije“,  ucene, potkusurivanja, međusobna vređanja.

- Javnosti su poznati i ispadi vodećih ličnosti Zrenjanina u alkoholisanom stanju. Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine zbog toga zahteva hitno trežnjenje odgovornih u gradskoj vlasti - zaključio je Dragan Nedeljkov.

(BILSV, 14.12.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook