Hitno raspisati izbore u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 06. 2014. | Komentara: 0

Hitno raspisati izbore u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine upozorila je danas na vrhunac političke neodgovornosti koja je kulminirala jučerašnjom ostavkom Ivana Bošnjaka na funkciju gradonačelnika Zrenjanina, zbog koje će se u Zrenjaninu za dve godine vlasti SNS i SPS birati treći gradonačelnik.

LSV- Građani i građanke Zrenjanina su taoci nezainteresovanih, nestručnih i nesposobnih kadrova koalicije okupljene oko SNS i SPS, koji su spremni zarad lične koristi da trguju čak i funkcijama gradonačelnika. Upozoravamo da su Zrenjaninci i Zrenjaninke mnogo važniji od fotelja i funkcija i pozivamo funkcionere SNS i SPS da izađu na ulice, gde će ih dočekati realnost od koje pokušavaju da pobegnu – ističe se u saopštenju zrenjaninskih ligaša.

Oni napominju da su građani i građanke Zrenjanina nezaposleni, ne primaju plate, rade na crno ili primaju minimalac. Kako navode, Zrenjaninci prikupljaju potpise protiv odluka vladajuće koalicije i organizuju proteste. Od njih se ne može sakriti nesposobnost vlasti da asfaltira jednu ulicu u centru grada već godinu dana. Od njih se ne mogu sakriti novi službeni automobili funkcionera.

GrO LSV Zrenjanin pita Ivana Bošnjaka zbog koje je funkcije napustio sugrađane kao i njegov prethodnik i zahteva od njega da podnese izveštaj o svom radu građanima i građankama.  

LSV u Zrenjaninu poziva i Vladu Republike Srbije da hitno reaguje i da se uključi u rešavanje problema od kojih beži aktuelna vlast. Oni su pozvali predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića da raspišu vanredne lokalne izbore i prekinu agoniju u kojoj su žrtve građani i građanke Zrenjanina.
 
LSV upozorava da situacija u kojoj se osnivaju nova javna preduzeća i postavljaju splavovi, a jedna ulica u centru grada je raskopana već godinu dana, zahteva uključivanje i nadležnih organa Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
(BILSV, 05.06.2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook