Hitno utvrditi istinu o aflatoksinu u mleku i kazniti odgovorne

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 19. 02. 2013. | Komentara: 0

Hitno utvrditi istinu o aflatoksinu u mleku i kazniti odgovorne

NOVI SAD, 19. februar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se hitno utvrdi ko je odgovoran za to što se na tržištu u Vojvodini nalazi mleko sa povećanom koncentracijom aflatoksina.

LSV

Da li je neko znao i ćutao o tome šta se nalazi u mleku na vojvođanskom tržištu, ili  inspekcije nisu dobro odradile svoj posao?

Ako su aflatoksini toksični i ubrajaju se u grupu najkancerogenijih poznatih supstanci, ko sme o tome da ćuti? Kako je moguće da republičko Ministarstvo poljoprivrede tvrdi jedno, a pokrajinski sekretar drugo?

Kako je uostalom uopšte moguće da se tokom dve nedelje čuje i priča o toksičnom mleku, tunjevini i crvljivoj ribi a da niko ne odgovara?  Ili je to tačno pa neko treba da odgovara, ili nije pa treba da odgovara onaj ko laž širi.

Sa svoje strane, kao član Odbora za poljoprivredu Skupštine AP Vojvodine, ja ću odmah na narednoj sednici postaviti ovo pitanje.

Miloš Šibul,
pokrajinski poslanik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook