I Liga protiv splavova u centru grada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 24. 05. 2014. | Komentara: 0

I Liga protiv splavova u centru grada

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine - Zrenjanin pridružila se stanovnicima mesne zajednice Mala Amerika u protestu protiv postavljanja splavova na jezeru kod Suda.

LSV

Skupština grada Zrenjanina je 17. aprila ove godine, usvojila predlog Odluke o usvajanju plana lokacije za postavljanje plutajućih objekata na „Jezeru 3“.
Kako je istakla predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin  Branislava Jovanov, zrenjaninski ligaši su tim povodom danas prikupljali potpise podrške sugrađana i time pomogli peticiju. – Umesto da gradska vlast popravlja centar koji nam se urušava pred očima, asfaltira puteve koji vrve od rupa, rešava pitanje otrovne vode, privlači investitore i otvara nova radna mesta, naša napredna vlast se bavi dodatnim uništavanjem i naruživanjem i ono malo lepote i mira koje su zatekli nakon uzurpacije vlasti u Zrenjaninu 2012. godine – istakla je ona. Ukazala je i da je naselje Mala Amerika stari deo Zrenjanina, prepoznatljiv kao oaza mira, sa jezerom, malim parkom, klupama i drvoredima. 
– Loše kopiranje Beograda na Savi i postavljanje splavova za zabavu garantuje Zrenjanincima samo buku do kasnih sati i zagađivanje još uvek čistog jezera. Podsećamo da je u toku prošle godine, postojala ideja, da se igradi krak magistrale, po sred Male Amerike. I tada se Liga socijaldemokrata Vojvodine, pridružila peticiji naših sugrađana sa teritorije mesne zajednice Mala Amerika – rekla je ona. Branislava Jovanov je ocenila da iza ovakvih ispada stoje samo lični interesi vrha gradske vlasti, koja zloupotrebljava svoj položaj koristeći javni prostor i javna dobra, koja pripadaju svim građanima, za ostvarivanje ličnih i partijskih interesa.

(BILSV, 24. 05. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook