I Vojvodina da učestvuje u pregovorima sa EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 30. 10. 2013. | Komentara: 0

I Vojvodina da učestvuje u pregovorima sa EU

NOVI SAD – Duboko verujući u rad Tanje Miščević i Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji na čijem čelu se nalazi, želim da Srbija pokaže da se menja i time što će u pregovaračke timove u budućnosti biti uključeni i predstavnici pokrajinske administracije, istakla je danas predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević, govoreći u Novom Sadu na promociji publikacije “Vodič za novinare: Pregovaračka poglavlja 23 i 24 - O čemu pregovaramo?” u izdanju Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

LSV

Menja li se Srbija?

– Gospođa Miščević je završila svoje  izlaganje rečenicom da je Srbija na dobrom putu, na evropskom putu i da se menja. Ja zaista želim da verujem u to. Duboko verujući u to da se Srbija zaista menja i duboko verujući u rad Tanje Miščević i našeg pregovaračkog tima, želim da Srbija pokaže da se menja i time što će u pregovaračke timove u budućnosti biti uključeni i predstavnici pokrajinske administracije - Skupštine i Vlade AP Vojvodine – navela je Sedlarevićeva. A Tanja Miščević je u svom govoru, između ostalog, istakla da se nada da će sličnih vodiča biti i u drugim oblastima.
– Spremni da transparentno predstavljamo ono što smo do sada uradili i zato samo otvoreni za razgovor ne samo sa medijima, već i sa predstavnicima vlasti u Vojvodini, parlamentom Vojvodine, političkih stranaka, jer ovo jeste opšte društveni proces, ovo je proces promene Srbije – navela je ona.

Prisutan skepticizam

Maja Sedlarević je na promociji navela da je jednom prilikom, odgovarajući na novinarsko pitanje da li je evroskeptik ili bar delom evroskeptik, odgovorila da je skeptična samo kada smo mi u pitanju. Dodala je da je sada manje skeptična zahvaljujući tome što je upravo Tanja Miščević na čelu pregovaračkog tima.
– Skeptična sam jer nisam sigurna da je nama još uvek u dovoljnoj meri jasno da sve što Evropska unija traži od nas, traži zbog nas samih, a ne zbog sebe. Pravila, obaveze i prava koja garantuje EU jesu nešto što treba da budu vrednosti našeg društva i to je odgovor na svako pitanje o procesu evrointegracija Republike Srbije i o tome šta ćemo mi sve morati da radimo u budućem periodu približavajući se i ulazeći u Evropsku uniju – istakla je Sedlarevićeva.
Kako je navedeno na promociji, Vodič daje odgovore na mnoga ključna pitanja koja će pomoći novinarima da saznaju više i bolje razumeju procese na putu integracije Srbije u EU,  sa naglaskom na reformu zakonodavstva i pravosuđa. On ima za cilj da, kroz podršku novinarima, građanima omogući bolje razumevanje procesa pregovora i šta oni znače za Srbiju i njih.  

(BILSV, 30.10.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook