Interesi Vojvođana i Vojvođanki uvek na prvom mestu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 18. 02. 2014. | Komentara: 0

Interesi Vojvođana i Vojvođanki uvek na prvom mestu

ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine na martovske izbore izlazi u koaliciji sa Novom demokratskom strankom Borisa Tadića, Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, Demokratskom zajednicom vojvođanskih Mađara, Zelenom ekološkom partijom, Zajedno za Vojvodinu (Olena Papuga, stranka rusinske nacionalne zajednice) i Demokratskom levicom Roma, a kandidati zrenjaninske Gradske organizacije LSV na izbornoj listi su diplomirani ekonomista Bojan Kostreš,  profesor Dejan Čapo i diplomirana politikološkinja Bojana Begović.

LSV

– Očekujemo i podršku ne samo dosadašnjih birača, nego i svih onih koji dele isti sistem vrednosti kao i mi, a to je pre svega građanska, evropska Srbija – izjavio je na konferenciji za novinare predsednik GrO LSV Zrenjanin Vladimir Tešić.
Dodao je i da će za Ligu će i dalje ključna biti borba za interese građanki i građana Vojvodine i zastupanje Vojvodine, kao sastavnog dela Srbije, na najbolji mogući način.
– Što bolji rezultat koalicije, znači više poslaničkih mesta za LSV – napomenuo je Tešić, ističući da Liga sada ima partnere u Srbiji koji će pomoći da, u slučaju pisanja novog Ustava, Liga bude dovoljno jaka u parlamentu, da se bori za interese Vojvođana i Vojvođanki.
– Već više od dve decenije ligaši i ligašice zalažu se za bolji položaj pokrajine, za bolji standard,  jednaka prava i bezbdenost svih koji ovde žive, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, decentralizaciju, zaštitu prava radnika. Od toga nećemo odstupiti, a dobar izborni rezultat omogućiće našim predstavnicima u republičkoj skupštini da ono za šta se zalažemo  bude i sprovedeno – zaključio  je predsednik Tešić.

(BILSV, 18. 02. 2014)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook