Ispoštovati ustavnu obavezu prema Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 19. 09. 2014. | Komentara: 0

Ispoštovati ustavnu obavezu prema Vojvodini

NOVI SAD - Odgovarajući na pitanje hoće li politička trvenja u Vojvodini uticati na rebalans budžeta i sedam posto koliko se izdvaja za Vojvodinu, šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški rekao je u emisiji „Politbiro“ RTV-a da sedam odsto nikada nije stiglo u Vojvodinu, zbog čega logika nalaže da bi to moglo da se desi i sada na ovom rebalansu.

LSV

- Sada su svima puna usta interesa građanki i građana AP Vojvodine, ali se briga za interes ne pokazuje izjavama nego se pokazuje delima. Dakle, ako stvarno postoji volja da AP Vojvodina funkcioniše, onda one stranke koje su na republičkom nivou u poziciji moraju učiniti napor da bude  ispoštovana ustavna obaveza prema Vojvodini - rekao je Bogaroški.

(BILSV, 19. 09. 2014)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook